Pana pe 22 martie suportul telefonic nu este disponibil. Comenzile plasate vor fi livrate in perioada 26-29 martie. Ne puteti contacta prin email la office@imker.ro.

Trucuri pentru un miros plăcut în casă

Trucuri pentru un miros plăcut în casă
Mirosul este unul dintre primele aspecte pe care oamenii le remarcă atunci când pășesc într-o locuință. Probabil îți amintești că ai sesizat un miros ciudat atunci când te-ai întors acasă dintr-o vacanță. Ei bine, așa miroase în casa ta în majoritatea timpului, pentru oamenii care nu locuiesc în ea. Și acest lucru se întâmplă din cauza adaptării senzoriale, deoarece, dacă ești expus mai mult la diferite mirosuri, le vei sesiza mai puțin. 

Între copii, animale de companie, gătit și o mulțime de haine în coșul de rufe murdare este aproape imposibil să nu existe niciun miros în locuința ta. Cu toate acestea, există câteva trucuri inteligente la care poți apela pentru a reuși să neutralizezi toate aceste mirosuri, fără a recurge la spray-uri artificiale pentru împrospătarea locuinței. 

Dacă și tu îți dorești să-ți transformi casa în acasă, te invităm să descoperi în rândurile următoare cele mai bune trucuri pentru un miros plăcut în casă! 


Ce miros plăcut este potrivit în casă?


Locuința ta este un templu pe care ai libertate de a-l amenaja, decora și înfrumuseța așa cum crezi de cuviință. Acest principiu se aplică și în ceea ce privește mirosul, fiindcă un miros plăcut potrivit pentru casă trebuie să fie, în primul rând, în acord cu preferințele tale. Doar așa îți poți transforma locuința într-un loc plăcut și relaxant, în așa fel încât să te simți bine și să te relaxezi când intri în contact cu mirosul existent în casă. 

Specialiștii recomandă, însă, găsirea unui echilibru între preferințele personale și variantele ideale de mirosuri. Acesta este și motivul pentru care se spune că într-o locuință nu trebuie să domine un miros înecăcios, ci unul fin, elegant și nu atât de puternic. Și, chiar dacă iubești aromele intense, trebuie să te gândești că acestea pot fi deranjante pentru persoanele care îți vor trece pragul în calitate de musafiri. Orientează-te, așadar, spre mirosuri plăcute, discrete, mai puțin înțepătoare, care să învăluie interiorul casei tale.  

Ce miros plăcut este potrivit în casă?


Trucuri pentru un miros plăcut în casă


Așa cum am promis, în articolul de astăzi, îți vom dezvălui o mulțime de trucuri pentru un miros plăcut în casă, dar și sfaturi eficiente pentru neutralizarea izurilor neplăcute și crearea unei atmosfere cât mai plăcute în fiecare încăpere din locuință. Multe dintre acestea probabil îți sunt cunoscute, însă, cu siguranță, vei regăsi în lista noastră de recomandări câteva trucuri pentru un miros plăcut în casă care pot îmbunătăți considerabil calitatea aerului din locuința ta. 


Posibile cauze ale mirosului urât

Ai întâmpinat de multe ori un miros urât dimineața în camera de zi, în bucătărie sau pe hol? Persistă un miros urât în dormitor sau în baie? Ei bine, mirosurile neplăcute se pot strecura oricând în casa ta, însă important este să știi cum să le neutralizezi.

Ca o primă regulă, poți începe prin îndepărtarea surselor de mirosuri nedorite:
  • golirea coșurilor de gunoi;
  • spălarea vaselor din chiuvetă;
  • curățarea și întreținerea periodică a țevilor de baie sau bucătărie de unde poate veni mirosul de la canalizare;
  • îngrijirea și tratarea fosei cu substanțe dizolvante;
  • verificarea alimentelor din frigider;
  • verificarea alimentelor din cămară (ceapa, cartofii și alte legume depozitate la temperaturi prea mari vor cauza mirosuri neplăcute)
  • spălarea hainelor din coșul de rufe murdare.
  • verificarea litierei sau zonelor frecventate de animalele de companie, pentru posibile "accidente"
Odată ce te-ai asigurat că ai îndepărtat orice potențială cauză a mirosurilor neplăcute din locuință, poți apela la următoarele trucuri pentru un aer plăcut în casă: 


Remedii naturale pentru neutralizarea mirosurilor 

  • Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un remediu natural excelent pentru neutralizarea mirosurilor nedorite. Acesta poate fi utilizat pentru cele mai diverse mirosuri, așa că iată cum îl poți utiliza: 
  • Umple un recipient cu bicarbonat de sodiu și plasează-l în frigider, căci acesta va deveni un absorbant pentru mirosurile neplăcute. 
  • Toarnă pe scurgerea de la chiuvetă sau cadă câteva lingurințe de bicarbonat de sodiu, apoi lasă să curgă apă fierbinte timp de câteva minute. Acest praf cu proprietăți puternice poate ajuta la neutralizarea diverselor emanații deranjante. 
  • Amestecă bicarbonat de sodiu cu uleiurile esențiale preferate (câteva picături) și presară pe covoare și mochete; lasă amestecul să-și facă efectul peste noapte pentru a împrospăta mirosul covoarelor din casă. 

 

  • Oțet 

Un alt truc pentru un miros plăcut în casă este folosirea oțetului. Chiar dacă ți se pare că acest ingredient natural are un miros puternic, se va demonstra util într-o mulțime de situații: 
  • Curăță cu o soluție din oțet diluat cu apă interiorul și exteriorul frigiderului. Nu numai că frigiderul tău va mirosi curat, însă va avea și un aspect impecabil. 
  • Interiorul casei tale miroase a tutun? Această problemă poate fi rezolvată ușor cu un bol în care ai adăugat puțin oțet. 
 
  • Cafea prăjită 

Boabele de cafea sunt folosite adesea în parfumerii pentru atenuarea oboselii olfactive ce apare în timpul sesiunilor prelungite de mirosit diverse esențe. Acestea pot fi folosite chiar și în interiorul locuinței pentru neutralizarea mirosurilor. 
  • Păstrează zațul de cafea prăjită, usucă-l și depozitează-l într-un săculeț de tifon; acesta poate fi unul dintre cele mai bune trucuri pentru un miros plăcut în casă, eliminând cu succes damfurile neplăcute din bucătărie. 

Remedii naturale pentru neutralizarea mirosurilor
  • Îmbunătățirea calității aerului din interior 

Calitatea aerului din casa ta poate fi adesea afectată de mirosurile neplăcute provocate de diverși compuși organici volatili, mucegai sau alergeni și bacterii. Trucurile pentru un miros plăcut în casă ce țin de îmbunătățirea calității aerului din interior fac referire la igienizarea textilelor, la menținerea unui nivel optim de umiditate și la achiziționarea unor plante care pot purifica aerul din fiecare încăpere. 

 

  • Igienizarea regulată a materialelor textile 

Cu toții știm că materialele textile precum covoarele, mocheta, cuverturile, lenjeria de pat, husele sau pernele sunt un adăpost ideal pentru praf, alergeni sau acarieni. Prin urmare, igienizarea acestora este esențială pentru îmbunătățirea calității aerului. 

 

  • Controlul nivelului de umiditate din casă 

Nivelul optim al umidității dintr-o locuință trebuie menținut nu doar pentru confort și evitarea deteriorării pieselor de mobilier, ci și pentru că bacteriile tind să prospere într-un mediu umed. Iată cum poți menține nivelul de umiditate sub control: 
  • Un mediu cu umiditate ridicată este optim pentru apariția și dezvoltarea mucegaiului, motiv pentru care e nevoie să găsești soluții pentru anihilarea mirosului de mucegai. În acest sens, te sfătuim să folosești un dezumidificator cu un design estetic, ușor de integrat în orice decor. 
  • Un mediu cu umiditate scăzută poate crea senzația de uscăciune și un real disconfort în ceea ce privește calitatea aerului din locuință, de aici și mirosurile neplăcute care pot apărea. În acest caz, soluția este un umidificator. 

 

  • Plante care purifică aerul din locuință 

Alte trucuri pentru un miros plăcut în casă pot fi și plantele decorative de interior. Desigur, nu orice plante, ci unele specifice, precum iedera englezească, Dracaena marginata sau Dracaena deremensis, Limba soacrei și orhideea Dendrobium, care au rolul de a elimina din aer substanțele toxice, de a consuma dioxidul de carbon și de a oxigena aerul.
 
Plante care purifică aerul din locuință

 

  • Produse pe baza de enzime care dizolva depunerile de pe tevi, canalizare, fose septice.

O solutie eficienta si comoda este sa folosesti produsele moderne create pe baza de enzime care dizolva depunerile care se fac pe tevi si elimina mirosurile neplacute care se elibereaza in casa. 
Pentru ca depunerile sunt diferite in functie de tipul de scurgere, poti folosi:
- pentru bucatarie: BioEffect Solutie desfundare tevi bucatarie
- pentru baie: BioEffect Solutie desfundare tevi baie
- pentru baie și bucătărie: BioEffect Solutie anti-miros neplacut

Iar dacă folosești fosă septică pentru canalizare, poți folosi produse care lichefiaza hartia si materiile organice, prevenind înfundarea și formarea mirosurilor neplăcute.
- pentru întreținere periodică recomandăm: BioEffect Tatament bioactivator fosa septica - intretinere 1 an
- pentru tratament-șoc reactivare fosă septică: BioEffect Tratament fose septice pentru desfundare si reactivare
 

Parfumarea locuinței 

După ce ai rezolvat problemele care generau mirosuri neplăcute, nu înseamnă că de acum va mirosi minunat, pentru că ne aflăm de fapt la punctul zero miros. Pentru a da casei tale un parfum inconfundabil de acasă e necesar un sistem de parfumare eficient, care să funcționeze cu cât mai puține bătăi de cap.
Uneori poate fi dificil să găsești odorizantul de casă ideal, unul dintre cele mai bune trucuri pentru un miros plăcut în casă, mai ales că există o mulțime de opțiuni de parfumare a locuinței. Dintre cele mai bune produse pentru a face casa să miroasă bine enumerăm:  

 

  • Lumânări parfumate

Lumânările parfumate se numără printre cele mai populare alegeri pentru înmiresmarea aerului dintr-o locuință. Pe lângă mirosurile pe care le degajă, acestea contribuie și la crearea unei atmosfere romantice la tine acasă. Optează pentru lumânări parfumate cu mirosurile preferate, potrivite pentru gusturi rafinate. 

 

  • Plante cu miros îmbietor 

Te întrebi cum să faci o cameră să miroasă bine în mod natural? Unul dintre cele mai bune trucuri pentru un miros plăcut în casă este adăugarea în decor a unor flori proaspete sau așezarea pe pervaz a unor ghivece în care ai pus plante de apartament frumos mirositoare. Pe lângă mirosul îmbătător, florile parfumate precum trandafirii, liliacul, zambilele, iasomia, crinii sau tuberozele vor crea o atmosferă plăcută și primitoare în interiorul oricărei locuințe. 

 

  • Aromaterapie

Îți vorbeam într-un articol anterior despre aromaterapie cu arome din uleiuri esențiale, aceasta fiind o altă opțiune eficientă pentru parfumarea locuinței. Alese cu grijă, uleiurile esențiale pot ajuta semnificativ la crearea atmosferei pe care ți-o dorești, neutralizând mirosurile neplăcute și împrospătând aerul din interiorul casei.  Aromaterapie


Trucuri pentru un miros plăcut în casă: 3 produse recomandate 

Pe baza informațiilor menționate mai sus, îți vom oferi o serie de produse din colecția IMKER care vor deveni cu siguranță trucurile tale preferate pentru un miros plăcut în casă. Iată sugestiile noastre! 

1. Arome de uleiuri esențiale AromaNatural 

Cu aromele de uleiuri esențiale AromaNatural, parfumarea locuinței nu a fost niciodată mai plăcută! Alege combinații din cele mai bune uleiuri esențiale și bucură-te de cea mai înmiresmată atmosferă în interiorul locuinței tale, dar și de proprietățile uleiurilor esențiale din această gamă, menite să-ți întărească imunitatea și să dezinfecteze spațiul în care-ți petreci timpul. Deja știi cum alegi un parfum de cameră în funcție de sezon!  
Arome de uleiuri esențiale AromaNatural


2. Arome de uleiuri esențiale GoodLife 

Colecția de uleiuri esențiale GoodLife creează cele mai plăcute experiențe senzoriale în interiorul casei tale, definind o „viață bună”. Cu ajutorul unui difuzor de cameră profesional, aceste arome vor reuși să schimbe total dispoziția persoanelor din locuință, fiindcă amestecurile unice de uleiuri, în combinație cu noua tehnologie de difuzare prin nebulizare la rece, generează o experiență olfactivă completă de care te poți bucura atunci când petreci timp acasă. Și dacă tot se apropie sezonul cald, îți recomandăm arome răcoroase de parfum IMKER din această colecție. 
Arome de uleiuri esențiale GoodLife


3. Aparat de odorizare profesional IMKER AromaLUX L03

Odorizantul profesional IMKER AromaLUX L03 utilizează cea mai nouă tehnologie de parfumare a locuinței, cunoscută sub denumirea de nebulizare la rece. Această tehnologie dispersează parfumul în particule extrem de fine în aer, parfumând eficient și subtil interiorul locuinței tale. Fără doar și poate, un astfel de aparat este unul dintre cele mai bune trucuri pentru un miros plăcut în casă! 
Aparat de odorizare profesional IMKER AromaLUX L03

Acum, ai la îndemână cele mai bune trucuri pentru un miros plăcut în casă, atât de necesare pentru un cămin confortabil din punct de vedere olfactiv. În fond, mirosul este cel care declanșează cele mai vii emoții, motiv pentru care o amenajare interioară nu este niciodată completă până când componenta senzorială nu este bine pusă la punct. 

Inspiră-te din trucurile prezentate mai sus pentru neutralizarea mirosurilor și asigură-te că în locuința ta va fi mereu un aer plăcut și proaspăt! 
 

Suport clienti Luni - Vineri 10.00 - 16.00 la telefon/whatsapp 0733713555 si 24/24 mail office@imker.ro. In perioadele de concedii unele servicii sunt indisponibile sau comunicarile se reiau dupa finalizarea perioadei (anuntate prin banner pe site)

0733 713 555 office@imker.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!