Parfumare prin nebulizare la rece versus difuzor cu ultrasunete pentru aromaterapie: caracteristici, diferente si recomandari

Parfumare prin nebulizare la rece versus difuzor cu ultrasunete pentru aromaterapie: caracteristici, diferente si recomandari

Ce este un nebulizator?
 

Nebulizatorul si difuzorul de aromaterapie sunt ambele instrumente utilizate pentru a raspandi uleiuri esentiale in aer, creand un mediu parfumat si confortabil. Cu toate acestea, exista diferente notabile intre cele doua metode pe care le utilizeaza: nebulizarea la rece si ultrasunetele.


Cum functioneaza difuzoarele profesionale prin nebulizare la rece sau ultrasunete?

Nebulizarea la rece implica utilizarea unui nebulizator care transforma uleiul esential sau parfumul intr-o particula extrem de fina prin procesul de nebulizare, fara adaos de apa. Acest lucru se face prin utilizarea presiunii si a aerului pentru a crea particule de dimensiuni foarte mici, usoare, care sunt apoi eliberate in aer si persista mai mult, ceea ce face ca parfumarea sa fie persistenta si eficienta. Nebulizarea la rece este in primul rand utilizata pentru efectul de parfumare, fiind comod de folosit pentru ca se adauga doar parfumul, apoi se programeaza nivelul de intensitate in functie de posibilitatile de reglare pe care le ofera aparatul. Parfumurile folosite pentru nebulizare la rece au o consistenta specifica si un miros rafinat, fiind create pe principiile parfumurilor de corp (note de varf, note medii, note de baza). Un efect secundar al nebulizarii la rece este ca amplifica efectul terapeutic al uleiurilor esentiale. 

In general, dispozitivele care folosesc nebulizarea la rece sunt aparate odorizante profesionale, folosite initial de marile magazine de brand, care ulterior au fost dimensionate pentru mai multe tipuri de spatii: case, auto, spatii comerciale de diferite dimensiuni. 

Difuzorul cu ultrasunete pentru aromaterapie, pe de alta parte, functioneaza prin utilizarea unei combinatii de apa cu picaturi de ulei esential, care se elibereaza in aer cu ajutorul unui sistem de ultrasunete care creeaza vibratii care sparg uleiul esential in particule mici, care sunt apoi eliberate in aer. Difuzorul cu ultrasunete este utilizat pentru a crea o atmosfera mai relaxanta si poate fi folosit pentru a parfuma foarte subtil o camera sau pentru a beneficia de proprietatile terapeutice ale uleiurilor esentiale.
Folosind o cantitate mai mare de apa fata de cea de ulei esential, difuzoarele cu ultrasunete asigura si umidificarea, fiind utile in sezoanele reci, cand atmosfera de acasa este mai uscata.
In general, dispozitivele care folosesc ultrasunetele sunt aparate simple, doar pentru uz personal.

 

Care este diferenta dintre un nebulizator si un difuzor de arome? 

In general, un difuzor cu nebulizarea la rece sau un difuzor pentru aromaterapie cu ultrasunete creeaza metode pentru a raspandi uleiurile esentiale si parfumurile in aer, si alegerea dintre cele doua depinde de preferintele si nevoile individuale. In primul rand, este important sa intelegi diferentele dintre cele doua tipuri de aparate.

Parfumarea prin tehnologia de nebulizare la rece implica pulverizarea parfumului intr-un flux de aer rece, care este apoi difuzat in spatiu. Aceasta tehnologie ofera o distribuție mai precisa a parfumului și o durată mai lungă de miros. Aparatele de parfumare cu nebulizare la rece transforma uleiul esential sau parfumul intr-o particula extrem de fina prin procesul de nebulizare, creand o atmosfera intens parfumata, in care parfumul persista. Pentru nebulizarea la rece nu se foloseste apa, ci parfumul simplu, motiv pentru care particula nebulizata este foarte usoara si persista mai mult in aer. 

Pe de alta parte, difuzoarele cu ultrasunete functioneaza prin utilizarea unui tanc cu diferite volume de apa, in care se adauga cateva picaturi de ulei esential, care sunt transformate in particule mici, creand o atmosfera subtila si relaxanta. Pe langa faptul ca foloseste o cantitate mica de ulei, care scade capacitatea de parfumare, mare parte a particulei continand apa, ea cade rapid, astfel ca si persistenta parfumarii este foarte mica. Acest proces creează un miros mai subtil si difuzarea este mai lenta decat in cazul tehnologiei de nebulizare la rece.

In concluzie, cele doua tehnologii au metode diferite de difuzare si ofera diferente in ceea ce priveste precizia si intensitatea mirosului.


Parfumare prin nebulizare la rece sau ultrasunete. Recomandari: ce sa alegi?

Atunci cand decizi sa utilizezi un aparat pentru nebulizare la rece sau unul cu ultrasunete pentru aromaterapie si parfumare, exista cateva recomandari importante de luat in considerare.

In primul rand, poti alege tipul de aparat in functie de utilizarea dorita. Nebulizatorul, asociat de cele mai multe ori cu odorizantul profesional, este recomandat pentru utilizarea in diferite spatii, de la spatii mai mici, cum ar fi un autoturism, un birou sau bucatarie, pana la spatii foarte mari de afaceri, pentru a oferi o atmosfera placut parfumata. Trebuie doar sa alegi un aparat corect dimensionat pentru suprafata in care va functiona si sa folosesti optiunile de reglare a intensitatii, nefiind nevoie sa intervii asupra aparatului pe perioade lungi de timp. 

Pentru aparatele de casa, e bine sa stii ca exista modele care folosesc programarea pe intervale orare si intensitati diferite, cu ajutorul unei aplicatii gratuite care se instaleaza usor pe telefon si care se conecteaza la aparat prin Bluetooth. Astfel, parfumul nu va fi prea intens sau prea slab, ci asa cum iti doresti, iar consumul va fi eficientizat pentru ca aparatul va difuza doar in perioadele active. Nu este necesar sa difuzeze atunci cand se doarme sau nu este nimeni acasa.

Difuzoarele cu ultrasunete sunt recomandate in special pentru utilizarea in spatii mici si medii, pentru a crea o atmosfera mai subtila, mai relaxanta si  pentru a amplifica efectul terapeutic al uleiurilor esentiale. Intensitatea difuzarii nu poate fi reglata si necesitatea de a interveni permanent pentru a adauga apa si uleiuri esentiale le face greu de utilizat mai ales in masina.

In al doilea rand, este important sa alegi un aparat cu o calitate buna si care se potriveste nevoilor tale si preferintelor tale. Asigura-te ca aparatul are o calitate buna si o performanta buna pentru a-ti oferi o experienta satisfacatoare si de lunga durata. Un aparat profesional este o alegere care necesita o investitie intiala care poate parea dezavantajoasa, insa beneficiile pe termen lung sunt notabile, mai ales avand in vedere persistenta parfumului, consumul eficient de parfum si comoditatea in utilizare. 

In cele din urma, trebuie sa urmezi intotdeauna instructiunile de utilizare si sa reglezi intensitatea pentru a evita ca utilizarea uleiurilor esentiale sau parfumurilor sa devina deranjanta prin intensitatea prea mare. Este important sa te asiguri ca utilizarea aparatului nu va provoca niciun fel de probleme de sanatate si sa reglezi o intensitate minima sau chiar sa eviti utilizarea lui in preajma persoanelor sensibile sau a celor care au probleme de respiratie.

 

Top 3 modele de difuzoare profesionale prin nebulizare la rece

Asa cum mentionam, poti alege un odorizant profesional dimensionat corect pentru suprafata pe care urmeaza sa o parfumeze. Astfel, cele mai utilizate difuzoare IMKER sunt:

1. Pentru masina si camere pana la 10 mp

Modelul IMKER AromaLUX XS02.AC - este un odorizant auto profesional, best-seller IMKER pentru masina in special, dar si pentru spatii mici din casa (pana la 10 mp, cum ar fi bucataria sau un birou, intrare, dormitor etc.). Daca iti doresti un parfum auto rafinat si care sa se simta la intensitatea si persistenta dorita, acesta este modelul cel mai potrivit. Vine insotit de o aroma pentru difuzor, o sticluta de parfum auto de 10 ml din aroma cea mai apreciata - aroma BLAVET - si un set de 6 mostre din urmatoarele arome aflate in topul preferintelor clientilor IMKER, pentru a-ti fi usor sa testezi ce arome iti plac mai mult.

odorizant auto profesional parfum auto nebulizator uleiuri esentiale


2. Pentru casa si spatii medii de pana la 70 mp

Modelul IMKER AromaLUX M03 - este odorizantul profesional de camera cel mai apreciat de clientii IMKER. Acopera eficient suprafete medii (de pana la 70 mp in functie de dispunerea spatiului). Asigura o parfumare persistenta si rafinata, dar in acelasi timp eficienta, cu un consum mic (este complet programabil pe zile si ore, pentru a eficientiza consumul de parfum si pentru a dispersa uniform particulele. Programarea se realizeaza de pe telefon printr-o aplicatie gratuita ce se conecteaza la aparat prin Bluetooth) 

odorizant de camera profesional difuzor aromaterapie parfum de camera


3. Pentru spatii mari (casa si spatii comerciale) - peste 70 mp

Modelul IMKER AromaLUX L03  - este un odorizant profesional de mare putere, care poate acoperi spatii mari utilizand aceeasi tehnologie eficienta de nebulizare la rece care transforma parfumul de camera in particule mici si usoare ce persista mai mult in aer. Foloseste de asemenea o aplicatie prin intermediul careia se seteaza intervalele de difuzare si intensitatea (durata difuzarii, durata pauzei).

Toate aparatele pot fi setate pe niveluri de intensitate, insemnand ca nu difuzeaza continuu, ci au momente de difuzare combinate cu momente de pauza, tocmai pentru ca simturile noastre sa se reactiveze si sa nu se obisnuiasca cu parfumarea continua, care altfel ar deveni insesizabila. 


4. Pentru cadou

Aparatele odorizante profesionale IMKER sunt variante ideale de cadou deosebit pentru cei dragi. Fie ca doresti sa faci un cadou unui pasionat auto, fie un cadou pentru un membru al familiei, un aparat IMKER este intotdeauna o alegere foarte apreciata, daca persoanei ii plac parfumurile si apreciaza sa fie inconjurata de mirosuri intense, rafinate, placute.

cadou pentru el cadou pentru ea cadou pasionati auto cadou familie


Tipuri de uleiuri esentiale pe care le poti folosi intr-un nebulizator

In special, pentru nebulizatoarele profesionale care folosesc tehnologia de nebulizare la rece se folosesc parfumuri din uleiuri esentiale care au consistenta potrivita pentru nebulizare la rece. Structura lor este studiata cu atentie pentru a asigura un miros deosebit si persistent.

La un odorizant profesional, parfumul se foloseste fara adaos de apa, ceea ce asigura un confort in utilizare, pentru ca nu trebuie sa umbli mereu la aparat pentru a pune apa si picaturi de ulei, asa cum se intampla la difuzoarele pentru aromaterapie cu ultrasunete.

Din experienta si aprecierile clientilor IMKER, iti recomandam urmatoarele arome de parfum pe care le poti folosi in functie de destinatie:

1. Parfum auto:

BLAVET, ESCLEY, OUD Amir (intense) si BRISA, MAGIC, VENEZIANO (intensitate moderata)

2. Parfum de camera:

AMORIO, CONFESSION, GARCIA (intense) si MISTERIOSO, FESTIVO, ROYAL (intensitate moderata)

Poti gasi toate aromele disponibile in cele doua colectii (peste 40 de arome) in sectiunea Arome Uleiuri Esentiale. 


Concluzii

Dupa ce ti-am prezentat caracteristicile, diferentele si modul de functionare a celor doua tipuri de aparate pentru parfumare, inchidem cu cateva concluzii utile in alegerea celui mai potrivit pentru tine:

- daca in primul rand te intereseaza ca in spatiul tau sa se simta un parfum placut, rafinat si persistent, un aparat cu nebulizare la rece este potrivit. Secundar, uleiurile esentiale din componenta parfumului vor avea efect terapeutic, dar nu este scopul de baza. De asemenea, ca odorizant auto, este cel mai potrivit aparat, pentru ca ofera o utilizare comoda, nefiind in situatia sa umbli mereu sa adaugi apa si parfum. Un aparat auto cu nebulizare la rece functioneaza si luni bune, fara sa fie nevoie sa realimentezi. 

- daca in primul rand te intereseaza efectul terapeutic al uleiurilor si eventual umidificarea spatiului, iar parfumarea iti doresti sa fie foarte subtila, poate insesizabila, atunci un aparat cu ultrasunete este cel mai potrivit. Pentru camerele copiilor este de asemenea un tip de aparat potrivit. Nu este potrivit pentru masina, riscand sa deteriorezi interiorul in timpul reumplerilor dese.

In concluzie, utilizarea unui aparat de nebulizare la rece sau cu ultrasunete poate fi un mod eficient si placut pentru a crea un mediu parfumat si confortabil, atat acasa cat si la birou sau in masina. Este important sa intelegeti diferentele intre cele doua tipuri de aparate, sa alegeti un aparat de calitate si sa respectati intotdeauna instructiunile de utilizare si recomandarile pentru a beneficia la maxim de beneficiile oferite






 

Suport clienti Luni - Vineri 10.00 - 16.00 la telefon/whatsapp 0733713555 si 24/24 mail office@imker.ro. In perioadele de concedii unele servicii sunt indisponibile sau comunicarile se reiau dupa finalizarea perioadei (anuntate prin banner pe site)

0733 713 555 office@imker.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!