Pana pe 22 martie suportul telefonic nu este disponibil. Comenzile plasate vor fi livrate in perioada 26-29 martie. Ne puteti contacta prin email la office@imker.ro.

Transformă-ți casa în acasă: 10 ponturi utile

Transformă-ți casa în acasă: 10 ponturi utile
Tocmai te-ai mutat într-o nouă casă și nu ai sentimentul de acasă? E adevărat, mereu durează ceva timp să te simți cu adevărat acasă într-un loc în care abia te-ai mutat. Chiar și după ce ai despachetat toate cutiile și ai aprovizionat frigiderul și cămara cu alimente, încă persistă acel sentiment de noutate care te împiedică să te simți confortabil. Trebuie să știi, însă, că sentimentul de acasă este legat de percepție și că poți aduce căldură și personalitate în amenajarea casei, indiferent de locul în care te-ai mutat. 

A afla cum îți poți transforma casa în acasă depinde, mai mult decât orice, de a-ți da seama cum poți transforma casa într-un spațiu confortabil. Doar tu știi ce te face să te simți sigur și fericit, iar a-ți face o idee care sunt acele lucruri, pentru ca mai apoi să găsești modalități de a le integra în amenajarea interioară a casei, reprezinta un prim pas în crearea sentimentului de acasă. Și cum să transformi o casă în acasă nu se întâmplă de la sine, ne-am gândit să-ți sugerăm câteva ponturi utile pentru a grăbi procesul. Iată 10 simple modificări ce-ți vor aduce mult iubitul home feeling!

 

1. Decorează pereții cu piese de artă 

Indiferent de cât sunt de frumoase vopseaua sau tapetul pereților, aceștia vor părea întotdeauna impersonali și reci atâta vreme cât sunt goi. Există chiar și studii care atestă că o simplă privire asupra unei piese de artă poate reduce stresul și te poate face mai fericit. În afară de faptul că este o adevărată plăcere să privești lucruri pe care le consideri frumoase, prin agățarea unor tablouri, fotografii și colaje cu imagini vei reuși să insufli personalitate în spațiul casei tale. Cu cât te vei înconjura mai mult de lucruri care inspiră frumusețe și care te fac să te simți mai bine, cu atât vei reuși să transformi casa în acasă!  
odorizant-sufragerie-living


2. Dispune elemente care îți amintesc de copilărie 

Pentru cei mai mulți dintre noi, casa din copilărie este ceea ce reprezintă cu adevărat acasă, locul în care ne-am simțit pentru prima dată protejați și iubiți. Și chiar dacă nu poți recrea niciodată pe deplin sentimentul căminului copilăriei tale, asta nu înseamnă că nu poți păstra câteva elemente pentru a le integra în decorul noii tale case. Poate fi o piesă de mobilier deosebită, o cutie muzicală, o păpușă vintage sau chiar și jocuri de societate. Aceste lucruri aduc cu sine atmosfera caldă și primitoare a locului din care vin, iar încorporându-le în noua casă cu siguranță vei aduce și atmosfera de acasă odată cu ele! 

odorizante-profesionale-pentru-living
Sursa foto: Shutterstock

 

3. Apelează la mirosuri îmbietoare pentru a transforma casa în acasă 

O casă care este lipsită de mirosuri îmbietoare nu se poate numi acasă. Și din fericire există o mulțime de modalități prin care poți avea o casă frumos mirositoare. Poți apela la aparate odorizant de cameră, lumânări parfumate sau umidificatoare în care să presari câteva picături de uleiuri esențiale. Parfumurile ne influențează cu siguranță modul în care ne simțim și ne comportăm, așa că senzația de home feeling poate fi obținută foarte ușor prin intermediul aromelor de parfum. Desigur, mirosul autentic de acasă al prăjiturilor la cuptor făcute în casă nu poate fi înlocuit cu nimic! 
odorizante-profesionale-pentru-casa
Sursa foto: Shutterstock

 

4. Menține casa curată pentru a o putea numi acasă 

Îți amintești de senzația confortabilă a așternuturilor de pat proaspăt spălate? Nimic nu poate înlocui sentimentul unei case curate, așa că dacă dorești să-ți transformi casa în acasă, trebuie să începi prin curățarea acesteia. Spațiul casei tale cu siguranță reflectă modul în care te simți și starea ta de spirit, motiv pentru care trebuie să iei în considerare aceste sfaturi pentru o casă primitoare, dacă vrei ca locuința ta să îți aducă acel nivel de confort și prospețime mult dorit. Spală în mod regulat așternuturile și prosoapele, păstrează-ți podelele și restul suprafețelor curate și fă-ți un obicei în a păstra ordinea în casă. Și așa va deveni acasă! 
 uleiuri-esentiale-living
Sursa foto: Shutterstock

 

5. Sporește confortul casei prin perne și pături pufoase 

Te surprind în cel mai plăcut mod posibil interioarele caselor cozy pe care le vezi pe Pinterest? Atunci trebuie să te înconjori și tu cu elemente pufoase, pentru a-ți transforma casa în acasă! O pătură pufoasă poate transforma canapeaua sau fotoliile din living într-unele dintre cele mai confortabile locuri din casa ta, sporind nivelul de relaxare și stare de bine. Să nu mai vorbim de pernele pufoase decorative, ce au devenit unele dintre cele mai estetice idei de amenajare într-o casă! 
uleiuri-esentiale-parfumare-casa
Sursa foto: Shutterstock

 

6. Adoptă un animal și casa va deveni acasă 

Se spune că acasă este locul în care se află dragostea și nu credem să existe modalitate mai ușoară de a obține această iubire decât prin adoptarea unui animal de companie. Animalele reușesc să ne facă mai fericiți și numai simplul gând de a mângâia pe spate un câine sau de a gâdila bărbia unei pisici poate ajuta la eliberarea stresului și la creșterea stării de bine. Chiar dacă îngrijirea unui animal este o responsabilitate mare, există puține lucruri care pot transforma casa în acasă la fel cum o face un animăluț care te așteaptă în fața ușii!   
parfumarea-camerei-animal-companie
Sursa foto: Shutterstock

 

7. Alege idei de amenajări interioare cu plante verzi 

Asemenea artei și animalelor, florile și plantele sunt recunoscute pentru efectul pozitiv pe care-l au asupra dispoziției noastre, printre multe altele. Există o senzație de prospețime în natură și putem recrea acest sentiment introducând plante verzi în casa noastră. Un ghiveci cu o plantă verde naturală poate adăuga instant o nuanță sofisticată locuinței și împrospătează, în același timp, aerul pe care îl respiri. Plantele verzi au căpătat din ce în ce mai multă notorietate în stilurile de amenajări interioare, așa că nu numai că-ți vei transforma casa în acasă, ci vei respecta și ultimele tendințe în design interior. Plante precum cactusul, ficusul, feriga, aloe vera, azaleea, filodendronul, iedera sau clorofitum se numără printre cele mai frumoase plante verzi pe care le poți alege pentru locuința ta.    
parfum-camera
Sursa foto: Shutterstock

 

8. Optează pentru mai multe surse de lumină caldă 

Există puține lucruri care fac o casă să se simtă mai puțin acasă decât iluminarea insuficientă sau, mai rău, iluminarea fluorescentă. Asigură-te, așadar, că sursele de iluminat existente emit o lumină albă sau galbenă cu o temperatura caldă, care îmbie la relaxare. Apoi adaugă și iluminare suplimentare, după caz. Aproape orice spațiu îți poate oferi sentimentul de acasă prin introducerea în amenajarea casei a unor lămpi sau a unor felinare. Chiar și lumânările pot aduce acea căldură ce oferă confort unei locuințe, pentru ca aceasta să devină din casă, acasă. 
miros-camera-odorizante-profesionale
Sursa foto: Shutterstock

 

9. Personalizează ferestrele pentru a transforma casa în acasă 

Atunci când te muți într-o casă nouă, aceasta vine adesea cu perdele prea puțin atractive sau jaluzele plictisitoare. Unul dintre cele mai simple moduri de a-ți pune amprenta asupra unei locuințe și de a crea o atmosferă caldă este aceea de a alege perdele și draperii frumoase și reprezentative pentru stilul de amenajare interioară a casei. Nu numai că vor reuși să completeze armonios estetica încăperilor locuinței, însă pot controla și cantitatea de lumină care pătrunde în casă. Dacă vrei să transformi casa în acasă este imperios necesar să adaugi personalitate ferestrelor casei prin alegerea celor mai potrivite perdele și draperii.
 

10. Amplasează flori proaspete în casă 

Orice cameră din casă se va simți ca acasă prin amplasarea unor vaze cu flori proaspete. Aspectul plăcut și mirosul îmbietor al florilor proaspăt tăiate te vor înveseli instant și îți vor crea senzația de acasă. Numai imaginează-ți ce aspect plăcut va avea locuința ta când pe masa de dining sau pe comoda din living va răsări un buchet de flori colorate, frumos mirositoare! 
miros-camera-odorizante-profesionale
Sursa foto: Shutterstock

Atunci când vrei să faci o casă să se simtă acasă, secretul este să te înconjori de lucruri care, mai presus de orice, îți oferă o stare de bine. Cu cât te vei înconjura mai mult de astfel de lucruri, cu atât ai mai multe șanse de a insufla o atmosferă caldă și primitoare și de a-ți face casă să fie acasă. Desigur, nu este nevoie să faci toate aceste schimbări simultan! Secretul consta în aplicarea constantă a acestor trucuri sugerate, iar casa ta se va transforma treptat într-un loc demn de a fi numit acasă! 


 

Suport clienti Luni - Vineri 10.00 - 16.00 la telefon/whatsapp 0733713555 si 24/24 mail office@imker.ro. In perioadele de concedii unele servicii sunt indisponibile sau comunicarile se reiau dupa finalizarea perioadei (anuntate prin banner pe site)

0733 713 555 office@imker.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!