Pana pe 22 martie suportul telefonic nu este disponibil. Comenzile plasate vor fi livrate in perioada 26-29 martie. Ne puteti contacta prin email la office@imker.ro.

Idei de cadouri pentru casă nouă: Sfaturi, criterii de selecție, idei

Idei de cadouri pentru casă nouă: Sfaturi, criterii de selecție, idei
Mutarea într-o casă nouă reprezintă un moment important în viața fiecărei persoane, de care își va dori să se bucure împreună cu cei dragi. Tradiția spune că, atunci când vizitezi o astfel de locuință, este recomandat să le aduci gazdelor un cadou de casă nouă. 

Din păcate, lucrurile nu sunt neapărat atât de simple. Cum afli ce fel de cadou este cel mai potrivit pentru un asemenea eveniment? Descoperă mai multe despre cadourile pentru casă nouă și alege darul perfect pentru proaspeții proprietari!

 

De ce se fac cadouri de casă nouă?

Acest obicei are o istorie foarte lungă, datând încă din perioada medievală. Atunci, invitații ofereau în dar lemne de foc pentru a ajuta la încălzirea noii locuințe. Acest cadou are atât o însemnătate practică, cât și una simbolică - se spunea că lemnul ajută la alungarea duhurilor rele și protejează noua casă.

Treptat, această tradiție a evoluat, incluzând cadouri precum mâncare sau alte obiecte utile. Totuși, ideea care stă la baza acestora a rămas aceeași. Principalul lor scop este de a ajuta gazdele în această nouă etapă din viața lor. Fie că alegi un cadou practic care să fie util în casă sau unul cu o mai mare încărcătură emoțională, acestea vor simboliza dorința de a susține noii proprietari să ducă o viață fericită.

 

Cum alegi un cadou?

Cu siguranță îți dorești să faci un cadou de casă nouă reușit, care să fie util și potrivit pentru gazde. Iată câteva criterii importante de care va trebui să ții cont în momentul în care alegi darul.
 

Ia în considerare relația ta cu gazdele

Gradul de apropiere dintre tine și noii proprietari este principalul factor care ar trebui să ghideze direcția cadoului. Dacă vei merge în vizită la colegi, cunoștințe sau persoane cu care nu ai o relație foarte strânsă, este recomandat să alegi un dar mai practic. Atunci când nu cunoști foarte bine pasiunile gazdelor, cel mai potrivit este un cadou util și impersonal.

În schimb, unor prieteni apropiați sau membri ai familiei le poți dărui lucruri cu o mai mare însemnătate. Aceștia se vor bucura de orice obiect care le va aminti de tine sau de un dar simbolic, dar despre care știi sigur că le va fi pe plac.

 

Ține cont de hobby-uri și pasiuni

Indiferent de natura cadoului, este important să fii atent și la lucrurile care îi pasionează pe proprietari. Astfel, poți fi sigur că aceștia vor folosi cu plăcere cadoul de la tine. 

De exemplu, dacă gazda este pasionată de gătit, un robot de bucătărie sau alt instrument de acest fel ar putea fi un cadou grozav. În cazul în care proprietarilor le place să citească, te poți îndrepta către suporturi de cărți sau lămpi pentru citit.

 

Fii atent la nevoile prietenilor tăi

Scopul unui cadou de casă nouă nu este acela de a ocupa spațiul în mod inutil, așa că este recomandat să afli care sunt lucrurile de care gazdele au nevoie. Acest lucru se aplică în mod special cadourilor din sfera practică. 

Înainte de a face cumpărături, asigură-te că prietenii tăi nu au deja obiectul pe care dorești să îl faci cadou. În anumite cazuri, îi poți întreba direct pe aceștia ce își doresc sau care sunt lucrurile de care au nevoie. Cu siguranță vor aprecia mult mai mult gestul tău și se vor bucura de cadou.

 

Ghidează-te după vârsta noilor proprietari

Deși este ușor de trecut cu vederea, acest factor poate fi decisiv în alegerea cadoului. De exemplu, tinerii sunt mult mai pasionați de gadget-uri și tehnologie, așa că poți profita de acest lucru. În schimb, un astfel de cadou ar putea fi apreciat mai puțin de persoanele mai în vârstă, care nu sunt obișnuite cu utilizarea unor asemenea dispozitive.
 

Ce poți dărui?

Odată ce ai luat în considerare toți acești factori, poți trece la alegerea cadoului. Îți vom prezenta câteva dintre cele mai populare alegeri pe care le poți face, care au mari șanse de a-ți impresiona prietenii.
 

Electrocasnice

Aceste tipuri de cadouri sunt deseori binevenite, deoarece sunt incredibil de utile și le pot fi de mare ajutor proprietarilor, în special dacă aceștia nu și le-au putut cumpăra singuri. În momentul alegerii unui electrocasnic pentru casă, asigură-te că gazdele nu îl au deja și că au nevoie de obiectul respectiv.

Cele mai potrivite astfel de obiecte pe care le poți dărui sunt electrocasnicele mici. De exemplu, ustensilele pentru bucătărie precum mixerul, blenderul sau robotul sunt foarte populare. Poți opta și pentru un espressor, dacă gazdele sunt fani ai cafelei, sau un mic aspirator smart.

 

Decorațiuni pentru casă și grădină

Aceste tipuri de cadouri îți oferă mai multă libertate de a alege obiecte pentru valoarea lor estetică. De asemenea, sunt potrivite și când faci un cadou pentru persoane apropiate, și pentru gazde pe care nu le cunoști atât de bine. 

Poți opta pentru vaze, tablouri, statuete, pahare, perne decorative, ceasuri sau lămpi de bun gust, care ar înfrumuseța orice spațiu. Astfel de obiecte vor fi primite cu drag de oricine. Dacă faci un cadou pentru membri ai familiei sau prieteni apropiați, ai avantajul de a alege piese de decor mai personale.


Lumânări parfumate sau odorizante

Această categorie ar putea fi inclusă în zona decorațiunilor, deoarece contribuie la înfrumusețarea locuinței și la crearea unei atmosfere mai calme și confortabile. Avantajul clar al acestora este faptul că pot fi oferite cadou oricărei persoane. Un set de lumânări poate fi folosit atât pentru decor, cât și pentru parfumarea casei.

Dacă vrei un cadou mai practic si deosebit, cu care cu siguranță vei crea o surpriză plăcută, recomandăm odorizantele pentru cameră. Descoperă mai multe despre aceste odorizante și despre alegerea celor mai bune parfumuri.  Dacă gazdele dețin deja un astfel de aparat, le poți oferi câteva arome de uleiuri esențiale care să le învăluie casa într-un parfum îmbietor.

 

Cadouri personalizate sau handmade

Dacă faci un dar unor persoane apropiate, îți vei dori ca acesta să aibă cât mai multă însemnătate sau să le amintească gazdelor de tine. Optează pentru un cadou despre care știi că le va fi pe plac, cu o mai mare valoare sentimentală și care să reflecte natura relației dintre voi. Poți alege și mici obiecte pe care să le personalizezi, precum ghivece, pahare sau tablouri.

Alte cadouri care vor fi cu siguranță apreciate sunt obiectele handmade. Acestea sunt mult mai originale decât alte decorațiuni, sunt unice și asigură o notă haioasă și personală întregului dar.

 

Vin

O sticlă de vin de calitate reprezintă un cadou de bun gust care va fi apreciat cu siguranță. În plus, acest dar are și o valoare simbolică, vinul reprezentând veselia, fiind potrivit pentru a le ura noilor proprietari o viață fericită. Dacă aceștia au un bar sau un loc special amenajat pentru depozitarea sticlelor, vinul este un cadou și mai potrivit.
 

Ce cadouri să eviți?

Există numeroase cadouri de casă nouă pe care le poți oferi prietenilor și apropiaților și, în anumite cazuri, îți poți permite să fii creativ. Totuși, există și anumite opțiuni pe care este bine să le eviți.
 

Obiecte religioase

Dacă relația ta cu noii proprietari nu este una foarte apropiată, evită să dăruiești asemenea obiecte. În astfel de situații, nu poți fi sigur care este apartenența lor religioasă și nu știi dacă vor aprecia un astfel de cadou.
 

Produse de igienă personală

Și în cazul acestor cadouri este dificil de spus dacă vor fi pe placul gazdelor. Alegerea unor astfel de produse este complicată, deoarece persoanele pot avea preferințe specifice sau pot suferi de diverse afecțiuni care nu le permite folosirea oricăror cosmetice. În plus, nu sunt un cadou de casă nouă potrivit deoarece nu contribuie la organizarea locuinței.
 

Animale de companie

Animalele de companie sunt o foarte mare responsabilitate pe care nu toate persoanele doresc să și-o asume. De aceea, un astfel de dar de casă nouă trebuie evitat. În plus, anumite persoane ar putea găsi un astfel de cadou deplasat dacă nu au mijloacele necesare de a crește un animal.


Cuțite

Aceste obiecte vin cu un simbolism negativ, așa că este mai bine să le eviți atunci când alegi cadoul. Ele reprezintă ghinionul, certurile și despărțirea, așa că nu vei vrea să faci un astfel de dar.

Cadourile pentru casă nouă sunt tradiții vechi de sute de ani care s-au răspândit în lumea întreagă, rămânând populare până în ziua de azi. Fie că optezi pentru un dar util sau un obiect cu valoare sentimentală, alege lucruri de calitate despre care știi că vor fi apreciate.

Suport clienti Luni - Vineri 10.00 - 16.00 la telefon/whatsapp 0733713555 si 24/24 mail office@imker.ro. In perioadele de concedii unele servicii sunt indisponibile sau comunicarile se reiau dupa finalizarea perioadei (anuntate prin banner pe site)

0733 713 555 office@imker.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!