Parfumul ambiental: cum au aparut aromele de parfum pentru casa si alte spatii?
Societatile egiptene si chinezesti antice sunt printre primele care au incorporat aromele de parfum in vietile lor, atat in cadrul sacrificiilor pentru zei, cat si in scopuri medicinale si, bineinteles, pur si simplu pentru a improspata spatiile interioare.In Europa insa, practica de imparfumare a caselor a luat amploare in secolul 17, in timpul regelui Ludovic al XV-lea al Frantei, caruia ii era teama de apa si era convins ca aceasta putea fi un factor de transmitere a bolilor.
Sursa foto: aici
Aparent, pe parcursul intregii lui vieti, regele a facut baie doar de 3 ori. Deci iti poti imagina cum poate mirosi un om care nu s-a mai spalat de un deceniu...sau poate mai bine sa nu iti imaginezi.
Asadar, cu scopul de a acoperi mirosul neplacut, a aparut industria de parfumuri, care a luat amploare. In interiorul intregului palat erau boluri pline cu petale de flori, iar parfumul era dat chiar si pe mobila. Se pare ca regele Ludovic cerea cate o aroma diferita pentru apartamentul sau in fiecare zi.
Versailles, curtea unde regele se afla, primise numele de „Curtea Parfumata”. Asa a luat nastere industria de parfum ambiental in Europa.
Alegerea aromei de parfum pentru locuinta ta: de ce trebuie sa tii cont?
Cand trebuie sa alegi o aroma pentru locuinta ta, tine cont de faptul ca ne obisnuim foarte repede cu aromele. Asadar, poti alege un singur parfum pentru intreaga casa, dar pe care sa il schimbi frecvent, ori surse mai mici de parfum distribuite in casa, cu arome diferite, care pot fi simtite intr-un perimetru mai mic. Astfel, te poti lasa surprins de fiecare data cand pasesti intr-o alta incapere din casa.Important este sa ai grija sa nu exagerezi cu parfumarea! Difuzate la un nivel prea intens, si daca alegi arome foarte puternice poti intampina diverse reactii neplacute, cum ar fi durerile de cap. Deci, asigura-te ca parfumarea casei tale se face subtil si placut.
Nu trebuie sa fii specialist in botanica sau medic ca sa iti dai seama ca cel mai indicat este ca, atunci cand iti alegi aromele pentru acasa, sau orice alt spatiu preferat de tine, este important ca acestea sa provina din surse naturale. Deja suntem bombardati de chimicale la tot pasul, asa ca locuinta ta ar trebui sa fie o oaza de liniste, un loc unde sa iti echilibrezi mintea si spiritul si sa te reconectezi cu natura. Iar pentru acest lucru, cel mai indicat este sa folosesti puterea uleiurilor esentiale.
Photo by Ava Sol on Unsplash
Probabil te-ai intrebat ce tip de arome ai putea alege pentru casa ta, ce uleiuri esentiale sunt bune, iar noi suntem aici pentru a-ti oferi un mic ghid de unde sa pornesti pentru a identifica beneficii ale uleiurilor esentiale, insa decizia finala iti apartine.
Aromele care iti pot imbunatati starea generala sunt cele “verzi”, precum menta, busuiocul, eucaliptul. Putem adauga si arome mai fresh, precum cele de citrice, grapefruit, lamaie sau portocala, care sunt cunoscute datorita faptului ca atenueaza starea de oboseala si sporesc energia.
Aromele pentru relaxare si reducerea starii de stres sunt cele cu ulei de trandafir, lavanda sau iasomie, despre care se spune ca sunt foarte bune la eliminarea furiei, tensiunii si hormonului de stres din sange.
Pentru un somn mai profund si odihnitor, se recomanda aromele provenite din lavanda, foarte folosite la tratarea insomniei.
Daca esti intr-o perioada solicitanta si iti doresti imbunatatirea performantelor cognitive, uleiul de scortisoara este cel mai potrivit, in special pentru memorie.
Daca esti in cautarea unor arome ce evoca romantism, cu siguranta trebuie sa incerci iasomia, neroli, lemnul de santal sau vanilia, care sunt perfecte pentru a imbunatati conexiunea unui cuplu.
Cinci recomandari de parfumuri IMKER apreciate de clienti pentru parfumarea casei
Dar poate si mai important este sa stii ca la IMKER am dezvoltat parfumuri care combina mai multe uleiuri esentiale (blenduri) care pe langa efectele fiecarui ulei in parte aduc un miros rafinat, deosebit, de genul celor pe care il intalnesti in marile magazine de brand. Astfel, casa ta te va intampina cu un miros minunat, pe langa efectele de aromaterapie pe care le au uleiurile esentiale.
O sa iti dam mai jos cinci recomandari de parfumuri IMKER foarte apreciate de clienti si care contin combinatii de uleiuri esentiale mentionate mai devreme:
- parfumul din uleiuri esentiale BLAVET, contine lamaie, portocala, trandafir, iasomie, gardenie, lacramioare, ylang ylang, lemn de cedru - aroma top aprecieri ale clientilor pentru parfumul rafinat si aromele echilibrate, care incanta simturile si persista.
- parfumul din uleiuri esentiale AMORIO, contine portocala, mandarina, iasomie, iris, geranium, lavanda, mosc, vanilie - o aroma echilibrata si eleganta, foarte utilizata pentru parfumarea casei.
- parfumul din uleiuri esentiale MISTERIOSO, contine trandafir, anason, vanilie lemn de santal - o aroma usor dulce, foarte placuta si apreciata de cei care prefera parfumurile sofisticate.
- parfumul din uleiuri esentiale ALOE, contine Lavanda de India - un ulei cu o calitate olfactiva exceptionala, portocala, trandafir. Mirosul este proaspat, rafinat, iar uleiurile din componenta iti aduc o stare de relaxare, energie buna si un somn profund, odihnitor.
- parfumul din uleiuri esentiale VIDA, contine cimbru, eucalipt, coriandru, menta, geranium. - o aroma proaspata, cu multiple beneficii pentru o viata echilibrata si sanatoasa. Pe langa aroma placuta, linisteste mintea, elibereaza stresul, ajuta organismul sa faca fata solicitarilor de zi cu zi.
Dar, asa cum spuneam mai sus, nu doar calitatile parfumului conteaza. Este important sa poti controla modul in care le difuzezi pentru a le simti asa cum iti doresti. Ce mai conteaza?
- sa poti regla intensitatea
- sa poti seta intervale de difuzare
- sa poti eficientiza consumul
- sa nu stai cu grija lor tot timpul.
Pur si simplu sa fie parfumul perfect, fara batai de cap. Nu ar fi minunat?
Care este cel mai bun dispozitiv/aparat de difuzare?
Sunt multe idei si solutii pe care poate deja le-ai incercat pentru a te intampina un miros placut in casa ori masina ta. Dar fiecare are avantaje si dezavantaje, sfarsind pana la urma in a fi ineficiente si costisitoare.
De aceea, la IMKER ne-am propus sa oferim odorizante profesionale care sa fie cu adevarat o solutie optima. Si, din experienta clientilor nostri care au incercat, rand pe rand, modele pentru diferite spatii si parfumurile IMKER din uleiuri esentiale, consideram ca si reusim sa oferim o experienta cu adevarat placuta.