Cum creezi o atmosferă romantică la tine acasă cu ajutorul aromelor: 10+ idei și recomandări

Cum creezi o atmosferă romantică la tine acasă cu ajutorul aromelor: 10+ idei și recomandări
Întreaga atmosferă a lunii februarie te-a luat cu asalt? Cu sărbători precum Valentine’s Day și Dragobetele, nu-i de mirare că februarie este luna dragostei și că romantismul acestor zile încărcate cu iubire te ademenește. Deja ne-am obișnuit că zilele dedicate iubirii sunt încărcate de gesturi romantice, iar crearea unei atmosfere romantice cu siguranță se află pe lista ta de sezon! 

Întreaga atmosferă a lunii februarie te-a luat cu asalt? Cu sărbători precum Valentine’s Day și Dragobetele, nu-i de mirare că februarie este luna dragostei și că romantismul acestor zile încărcate cu iubire te ademenește. Deja ne-am obișnuit că zilele dedicate iubirii sunt încărcate de gesturi romantice, iar crearea unei atmosfere romantice cu siguranță se află pe lista ta de sezon! 

Și nici măcar nu este nevoie să dedici un buget generos acestor ocazii speciale și nici să aloci timp prețios pentru a reuși să aduci atmosfera romantică la tine acasă, dacă ai suficiente surse de inspirație care să te ajute. Aromele, de pildă, se numără printre elementele must-have în surprinderea persoanei iubite cu o atmosferă romantică, care să vorbească de la sine despre sentimentele pe care le nutrești pentru ea. 

Vrei să descoperi cheia pentru a crea o atmosferă romantică acasă? Te invităm să te inspiri din articolul următor, în care armele noastre secrete sunt nimeni altele decât aromele!


Sfaturi pentru crearea unei atmosfere romantice acasă 


Știm că ești aici în căutarea unor idei romantice pentru o seară de neuitat alături de persoana iubită, motiv pentru care ne-am înarmat cu o serie de sfaturi utile pentru o seară romantică acasă, în doi. Sugestia noastră este să apelezi la fiecare dintre cele cinci simțuri: îmbie simțul tactil prin crearea unui decor romantic și a unui spațiu confortabil, abordează o iluminare romantică și folosește-te de culori pentru a impresiona simțul vizual, gâdilă simțul olfactiv cu arome atrăgătoare, stimulează simțul auditiv cu muzica de fundal și satisface simțul gustativ prin mâncăruri ispititoare. Iată cum creezi o atmosferă romantică acasă! 


Decorațiunile 


Atunci când vine vorba de crearea unei atmosfere romantice, simțul tactil joacă un rol cheie sub forma temperaturii și a texturilor din decor. O atmosferă romantică este una confortabilă, iar dacă ai un șemineu în locuință, lucrurile sunt simplificate prin obținerea temperaturii și a iluminatului perfect. Alternativ, poți seta o temperatură confortabilă în locuință. 

Textura este și ea extrem de importantă, așa că ia în considerare decorațiuni precum pături pufoase sub care să vă ghemuiți, câteva perne moi și cearceafuri din satin. Nu este un secret faptul că trăim prin simțurile noastre, așa că poți miza pe textura decorațiunilor romantice pentru a crea o atmosferă romantică, prin prisma experienței senzoriale. 


Decorațiunile


Luminile 
 

Iluminatul este una dintre cele mai eficiente modalități de a transforma atmosfera unei încăperi, iar o atmosferă romantică, perfectă pentru o seară în doi, poate fi obținută folosind o iluminare slabă, într-un mod care să fie măgulitor. Lumânările par să fie cea mai romantică soluție de iluminare a spațiului de acasă, fiind esențiale în decor pentru adăugarea detaliilor romantice. Astfel, o seară romantică cu lumânări se numără printre sugestiile de top atunci când dorești să creezi o atmosferă romantică. 

Desigur, există și alte soluții de iluminare a unui cadru romantic în afara unei camere romantice cu lumânări, mai cu seamă că întrerupătoarele cu variatoare de tensiune pot fi instalate cu ușurință și pot oferi un control mai mare asupra iluminării. Efectul va fi cu atât mai interesant cu cât locuința ta se bucură de prezența unui candelabru sau a unei lustre impunătoare. Chiar și o lampă poate îmbunătăți atmosfera unei încăperi în comparație cu luminile reci și prea puțin îmbietoare! 


Luminile


Mirosurile 
 

Nimic nu stimulează emoțiile și amintirile așa cum o face parfumul. Un singur miros subtil al parfumului preferat ne poate transporta imediat într-un alt timp și loc! Stimularea simțului olfactiv și folosirea aromelor poate fi o modalitate puternică de a crea atmosfera dorită pentru o noapte romantică. 

Parfumul ideal este acela care are o anumită semnificație pentru tine și pentru persoana iubită, dar și acela care ține cont de sezon. Am vorbit într-un articol anterior despre cum alegi un parfum de cameră în funcție de sezon, dacă ai nevoie de o sursă de inspirație în plus pentru o atmosferă romantică. Desigur, aromele pot proveni și din mâncarea pe care o gătești, vinul pe care îl sorbi, parfumul pe care-l porți, flori sau lumânări parfumate pentru cameră. Toate aceste mirosuri pot contribui considerabil la atmosfera unei seri romantice acasă.   

Mirosurile


Culorile 
 

Un alt sfat pe care dorim să ți-l oferim pentru stimularea simțului vizual este abordarea unei palete de culori în ton cu natura romantismului. Roșul este culoarea îndrăgostiților, a pasiunii și a iubirii, motiv pentru care aceasta trebuie să fie în centrul atenției în orice cadru romantic. Fie că alegi să o încorporezi în decor printr-un buchet de trandafiri, un cadou romantic prin excelență, fie printr-o față de masă, ideală pentru o cină romantică în doi sau prin baloane umflate cu heliu, ideale pentru a desăvârși o atmosferă romantică, cu siguranță setup-ul tău va fi un adevărat sanctuar al dragostei. 

Culorile


Muzica 
 

Muzica joacă mai multe roluri atunci când vine vorba de crearea unei atmosfere romantice. Primul dintre ele, poate cel mai important și cel mai subestimat, este acela că muzica creează o anumită intimitate. Muzica creează și starea de spirit, motiv pentru care te sfătuim să alegi melodii care să se potrivească cu atmosfera pe care încerci să o creezi. De pildă, cea mai potrivită muzică pentru crearea unei atmosfere romantice și a unei dispoziții senzuale este jazz-ul soft. 

Muzica


Amenajarea mesei 


Ai pregătit o cină romantică în doi? În acest caz trebuie să acorzi o deosebită atenție modului în care amenajezi zona de luat cina. O față de masă fină, șervetele din materiale textile, tacâmurile elegante și vesela potrivită ocaziei vor face masa să pară mult mai rafinată. Nu uita de flori, dispuse strategic în centrul mesei, de sfeșnicele pentru lumânări, de paharele de șampanie și de un meniu adecvat momentului. 

De exemplu, există câteva alimente care vor fi considerate întotdeauna romantice: ciocolata, căpșunile, platourile cu brânzeturi și mezeluri sau fondue. Împărțirea mâncărurilor pe care le mănânci cu mână, așa cum se întâmplă în cazul platourilor cu brânzeturi sau a căpșunilor învelite în ciocolată, creează o experiență culinară intimă și senzuală, puțin diferită față de mesele obișnuite. Desigur, puteți lăsa căpșunile pentru un scenariu precum o cadă cu spumă și lumânări! 

Amenajarea mesei


Cum poți obține o atmosferă romantică acasă cu ajutorul aromelor 

Este atât de simplu să induci o atmosferă romantică scenariului tău de acasă mizând pe îmbierea simțului olfactiv! Și cum altfel poți obține acest lucru decât cu ajutorul aromelor, unul dintre cele mai romantice elemente pentru o seară de neuitat? Descoperă în rândurile de mai jos câteva idei și recomandări pentru crearea unei atmosfere romantice cu ajutorul aromelor, de care până și Cupidon ar fi mândru!  
 

Aromele potrivite pentru o atmosferă romantică 

Atunci când vine vorba de alegerea aromelor, fiecare persoană consideră anumite arome a fi romantice. Cu toate acestea, trandafirul și iasomia sunt două arome asociate în mod obișnuit cu romantismul și sunt ideale pentru a adăuga note delicate în locuința ta. Acestea vor fi subtile, dar totuși eficiente. Lista de arome potrivite pentru o atmosferă romantică nu s-a terminat însă aici, căci avem pentru tine o serie de idei în ceea ce privește stimularea simțului olfactiv: 

1. Aromele lemnoase, care emană un parfum cald și senzual. Acestea sunt renumite pentru efectele lor de reducere a stresului și cele afrodiziace, creând o atmosferă romantică. De pildă, parfumul OUD AMIR din colecția de arome de uleiuri esențiale GoodLife este ideal pentru a aduce aromele lemnoase într-un cadru intim și romantic. 

2. Aromele de vanilie reprezintă un adevărat afrodisiac natural pentru partenerul tău. Un efect romantic poți obține folosind parfumul ALEGRIA din aceeași colecție menționată anterior. Această combinație echilibrată de arome de lavandă, trandafir și vanilie se numără printre cele mai interesante combinații din cele mai bune uleiuri esențiale cu efect relaxant

3. Notele de iasomie reprezintă o altă aromă cu proprietăți intens afrodiziace, ce stimulează toate simțurile. Astfel, pentru a crea o atmosferă romantică, vă puteți răsfăța simțurile cu parfumul BRISA din colecția de arome de uleiuri esențiale AromaNatural

4. Aromele de trandafir se numără printre cele mai romantice opțiuni pentru ambientul perfect al unei seri romantice în doi. Selectează din gama de arome de uleiuri esențiale parfumul MISTERIOSO, cu note de trandafir, vanilie și anason.

5. Parfumul de patchouli este considerat a fi un remediu excelent împotriva stresului, având proprietăți calmante și afrodiziace. Aceste calități îl transforma într-una dintre cele mai potrivite arome pentru a crea o atmosferă romantică. Dacă dorești să experimentezi efectele acestei arome, îți sugerăm să încerci parfumul CONFESSION, cu note de patchouli, iasomie și vanilie. Îți poți imagina, afrodiziac la puterea a treia! 


Aromele potrivite pentru o atmosferă romantică


Produse recomandate pentru aromaterapie 


Modul nostru preferat de a folosi aromele pentru o atmosferă romantică este prin intermediul aromaterapiei, care utilizează uleiurile esențiale în ideea promovării bunei dispoziții și a sănătății. Din fericire, selecția de arome de parfum din uleiuri esențiale este aici să te ajute să creezi cea mai romantică atmosferă, în confortul propriei locuințe. Iată produsele noastre preferate pentru a aduce romantismul și senzualitatea la cote maxime, prin intermediul aromelor: 

6. Uleiul de PORTOCALA pentru parfumare și aromaterapie din colecția de arome de uleiuri Aromaterapie este ideal pentru un moment de relaxare într-un cadru romantic, mai cu seamă că aromele fructate au un puternic efect afrodiziac. 

7. Uleiul de LĂM IE pentru parfumare și aromaterapie din aceeași gamă este la fel de potrivit pentru aromaterapie și poate crea o armonie perfectă alături de note de trandafir și cedru, ceea ce ne îndeamnă să recomandăm și parfumul BLAVET în a cărui compoziție se regăsesc aromele mai sus menționate. 

8. Uleiul de IASOMIE pentru parfumare și aromaterapie este aroma stării de bine și a confortului, așa că nu există un mod mai bun de a continuare relaxarea după o cină romantică în doi într-o cadă plină cu spumă, în care să adaugi câteva picături de ulei esențial, pentru un plus de răsfăț extrasenzorial. 

9. Uleiul de SCORȚIȘOARĂ pentru parfumare și aromaterapie este o altă idee de aromă pe care te sfătuim să o încerci, pentru a crea o atmosferă romantică acasă. Mai mult decât atât, îți sugerăm să încerci și parfumul FESTIVO, o combinație unică de note de scorțișoară, cuișoare și portocală.  

aromaterapie


Folosirea unui difuzor profesional de parfum 


Încă te întrebi cum poți crea o atmosferă romantică cu ajutorul aromelor? Avem noi o idee: printr-un difuzor pentru aromaterapie sau cu o lampă de aromaterapie electrică! Probabil te întrebi „De ce odorizante de cameră profesionale?” Ei bine, cel mai eficient mod de utilizare a uleiurilor esențiale despre care îți vorbeam în rândurile anterioare este cel prin difuzare, motiv pentru care îți recomandăm să optezi pentru difuzoare de aromaterapie profesionale. Iată câteva idei prin care să-ți transformi locuința într-un cadru romantic, folosind aromele: 

10. Aparat de odorizare profesional IMKER AromaLUX M02, un best-seller pentru parfumarea profesională a locuinței. Acest dispozitiv cu siguranță îți poate da o mână de ajutor, mai cu seamă că poate crea instant o atmosferă romantică în locuința ta, cu atât mai mult când în aer plutesc mirosurile de trandafiri și iasomie.
 
11. Aparatul odorizant profesional IMKER AromaLUX M03 este o altă propunere exclusivistă de odorizant profesional, ce poate asigura locuinței tale o parfumare naturală cu parfumuri din uleiuri esențiale, prin tehnologia sa de nebulizare la rece. Va fi una dintre cele mai frumoase surprize pentru iubit, mai ales dacă apartamentul tău va fi învăluit într-o aromă senzuală! 

12. Aparatul de odorizare profesional IMKER AromaLUX XS03.AC este un alt difuzor pentru aromaterapie ideal pentru o experiență olfactivă de neuitat. O noapte romantică în doi va fi cu adevărat una specială, atunci când în aer nu va pluti numai dragostea, ci și notele de vanilie și patchouli! 
difuzor profesional de parfum

În completarea acestei atmosfere romantice pe care cu siguranță vei reuși să o creezi, ținând cont de ideile și recomandările noastre, nu uita de vorbele dulci de dragoste, chiar dacă spui zilnic „Te iubesc!”. Momentul este unul extrem de special și cere o declarație specială de iubire. Profită de luna iubirii și creează cadrul perfect pentru romantism cu ajutorul aromelor! 
 

Suport clienti Luni - Vineri 10.00 - 16.00 la telefon/whatsapp 0733713555 si 24/24 mail office@imker.ro. In perioadele de concedii unele servicii sunt indisponibile sau comunicarile se reiau dupa finalizarea perioadei (anuntate prin banner pe site)

0733 713 555 office@imker.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!