Pana pe 22 martie suportul telefonic nu este disponibil. Comenzile plasate vor fi livrate in perioada 26-29 martie. Ne puteti contacta prin email la office@imker.ro.

Cum poti folosi parfumul pentru a crea o experienta incredibila in sala de sport?

Cum poti folosi parfumul pentru a crea o experienta incredibila in sala de sport?

Unul din modurile in care aromele de parfum pot influenta performanta fizica este prin a ajuta atletii sa vizualizeze momentele din vietile lor in care s-au simtit intr-o stare fizica si psihologica optima. De exemplu, Christopher Bergland, care a stabilit recordul mondial pentru cea mai lungă distanță de rulare pe o banda de alergare într-o perioadă de 24 de ore la 153,76 mile (in 2004), vorbeste in cartea sa “The Athlete’s way”, cum s-a folosit de aromele definitorii ale copilariei sale pentru a-l ajuta sa fie in starea mentala potrivita. 

De exemplu, daca voia sa recreeze sentimentul de familiaritate si siguranta, el mirosea plastilina Play Doh cu care se juca atunci cand era copil. Daca voia sa se simta optimist, energic si revigorat, mirosea parfumul pe care il folosea la 17 ani, atunci cand s-a apucat de alergat. Daca alerga iarna, in zile friguroase, mirosea crema de protectie solara, pentru a-i da sentimentul de vara, fericire si pozitivitate.

Printre multiple tehnici, sportivii de performanta folosesc si mirosul pentru a accesa amintiri vechi si a-si forma o stare sau un comportament specific.


imker odorizant profesional sala sport parufm ulei esential


Ce arome pot contribui la sporirea performantei?

-despre menta s-a aratat ca are abilitatea de a creste activitatea in partea creierului ce ne trezeste dimineata, astfel ca putem face mai multe exercitii si putem alerga mai repede atunci cand suntem expusi la mirosul de menta.
- pentru zonele de ridicat greutati unde e nevoie de mult efort, se pot folosi note de citrice, precum portocala, lamaia, lime-ul si menta.
- pentru un cardio intens, ai vrea sa combini aceste note citrie cu alte fructe, precum mango sau ananas, pere sau grapefruit, ori pepene, pentru a crea o stare revigoranta si energizanta.

 

Ce arome pot contribui la relaxare si calm?

- intr-un studio de yoga unde vrei sa elimini tensiunea si sa sporesti relaxarea, poti folosi aromele de vanilie, lemn de santal sau rozmarin, precum si ghimbirul si lavanda.
- combinatiile racoritoare precum portocale si eucalypt pot ajuta la meditatie si stare de calm.
- intr-un spa unde iti doresti o stare de relaxare, ai putea folosi lavanda, mandarina sau rozmarin.


yoga studio odorizant profesional parfum ulei esential


Cum te poti diferentia si atrage clienti in sala ta de sport folosind parfumarea profesionala?

Acum as vrea sa va spun o poveste despre ce mi s-a intamplat mie si a fost, probabil, pentru prima data cand am realizat ca aromele chiar joaca un rol in decizia mea de cumparare.

Cautam o sala de sport, analizam cateva dintre ele si toate aveau aceleasi facilitati, precum sali de gimnastica, de biciclete sau de yoga, precum si vestiare si posibilitatea de a face sport toata ziua, asa ca nu prea existau diferente referitoare la ce ofereau. Insa toate, cu exceptia uneia, aveau mirosul acela distinct de transpiratie inca de la intrare. M-am gandit ca sunt sali de sport si e normal. M-as fi impacat cu ideea daca nu as fi intalnit una care nu numai ca nu mirosea a transpiratie, ci mirosea a flori. Iar acest lucru chiar a facut diferenta.

Suntem mai mult sau mai putin constienti in legatura cu aceste decizii, dar daca te afli pe partea cealalta, unde incerci sa imbunatatesti  experienta  clientilor sau angajatilor tai, atunci sigur iti doresti sa intelegi ce poti face pentru a crea o experienta incredibila.

 

Unde si cum folosesti parfumarea in sala de sport?

E important sa iei in considerare faptul ca receptia, in special, care este zona in care clientii intra in contact prima data cu brandul tau, trebuie sa fie un spatiu foarte placut mirositor. In plus, trebuie sa te asiguri ca pastrezi parfumarea la un nivel suficient de subtil, pentru a evita eventualele reactii adverse. 

In functie de proprietatile uleiurilor esentiale din componenta, aromele de parfum au abilitatea de a neutraliza mirosurile neplacute, asa ca utilizarea lor in vestiare sau bai poate imbunatati calitatea experientei clientilor cu brandul tau.

In plus, daca alegi sa iti imparfumezi  spatiul cu uleiuri esentiale, retine ca acestea pot combate bacteriile sau virusii.


imker odorizant profesional sala sport
 

Ce arome poti folosi pentru sala ta de sport?

Avem peste 20 de parfumuri din uleiuri esentiale in portofoliul IMKER si modele de aparate odorizante profesionale care pot fi folosite in functie de dimensiunile si configuratia spatiului salii, intrarii sau vestiarelor, astfel incat sa poti face o alegere buna si sa obtii rezultatul dorit. 
Alegerea aromei depinde de preferinte si de ce doresti sa transmita brandul tau.

Pentru zona de intrare recomandam:
- Daca este o sala de sport de lux, atunci o aroma ca BLAVET este foarte potrivita, o aroma echlibrata si rafinata. Iar ca aparat recomandam modelul M03 - un model cu design exclusivist si eficient.
- Daca este o sala destinata barbatilor in special, aroma ESCLEY este cea mai potrivita avand in vedere ca este o aroma masculina, eleganta si lemnoasa. Ca aparat poti opta pentru modelul L03, un model simplu si discret, care nu iese in evidenta ci isi face foarte bine treaba.
- Daca este o sala destinata femeilor sau o sala de yoga, recomandam aroma AMORIO, o aroma subtila si rafinata, in care se impletesc uleiurile esentiale de citrice, iasomie, iris, lavanda, vanilie. Cu ajutorul lor elimini tensiunea si sporesti relaxarea. 

Pentru vestiare si bai, avand in vedere ca sunt in general spatii inchise si unde se strang mirosuri puternice, recomandam folosirea unei arome diferite, care sa nu se confunde cu zona de intrare si sa aiba in principal efect de neutralizare si relaxare. Poate fi aroma VIDA (pe baza de menta si eucalipt), CITRUS (combinatie de uleiuri esentiale de portocala, lamaie), FESTIVO (portocale si scortisoara). 

In zona de antrenament recomandam folosirea cu precautie sau la un nivel foarte subtil, parfumuri cu intensitate mica, avand in vedere ca fiecare client are propria toleranta si pot aparea situatii in care parfumul sa ii deranjeze pe parcursul antrenamentului. 

 

Cum poti controla intensitatea difuzarii parfumului in functie de tipul spatiului?

Spuneam ca este important sa putem controla intensitatea parfumului, astfel incat sa fie una subtila in zona de receptie, si una medie in zona vestiarelor. Acest lucru se poate face in doua moduri:

1) cu ajutorul posibilitatii de programare a aparatelor. Difuzoarele profesionale IMKER se programeaza prin intermediul unei aplicatii din care poti selecta niveluri diferite de intensitate (de la 1 la 10 la aparatele tip M, sau intervale flexibile de difuzare si pauza la modelele tip L). De asemenea, pentru un consum eficient, poti programa si intervalele orare in care sa difuzeze si cele in care sa faca pazua (in orele cand sala este inchisa nu are sens sa se consume parfum)

2) cu ajutorul intensitatii parfumului. Sunt parfumuri cu intensitate mare, medie sau slaba. Si alegand parfumul potrivit se creeaza atmosfera perfecta, acceptata si apreciata de toata lumea.



Concluzie

In final, te incurajam sa incerci parfumarea profesionala IMKER cu parfumuri din uleiuri esentiale. Alegerea pafumului potrivit va contribui atat la transmiterea profesionalismului si grijii fata de clientii actuali ai salii tale cat si la atragerea de noi clienti. Ai grija de clientii tai si ei vor avea grija de tine!

Sursa foto: Unsplash (articol), Pixabay (cover foto)

Suport clienti Luni - Vineri 10.00 - 16.00 la telefon/whatsapp 0733713555 si 24/24 mail office@imker.ro. In perioadele de concedii unele servicii sunt indisponibile sau comunicarile se reiau dupa finalizarea perioadei (anuntate prin banner pe site)

0733 713 555 office@imker.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!