Mirosuri neplăcute în autoturism: cauze și soluții eficiente

Mirosuri neplăcute în autoturism: cauze și soluții eficiente
Mirosurile neplăcute din autoturism îți pot strica o călătorie cu mașina. De multe ori, apar parcă în cele mai nepotrivite momente, atunci când te grăbești să ajungi la o ședință importantă și nu ai timp să cauți sursa mirosului, când pleci la drum lung sau trebuie să iei pe cineva din drum cu mașina. Unele surse ale mirosului neplăcut pot fi identificate și eliminate rapid (cum ar fi resturile alimentare), altele însă sunt mai puțin evidente (probleme cu filtrele mașinii sau cu umezeala din interior).

Un odorizant auto nu poate acoperi mirosurile neplăcute întotdeauna, însă acestea pot fi prevenite, dacă acționezi proactiv și adopți obiceiuri și practici bune. În continuare îți vom prezenta principalele cauze și soluții pentru scoaterea mirosurilor neplăcute.

 

Miros urât în autoturism: Principalele cauze

 

Acumularea de praf și bacterii în instalația de climatizare

Una dintre cele mai frecvente cauze ale mirosurilor neplăcute din mașină este acumularea de bacterii și de praf în instalația de climatizare. Sursa mirosurilor neplăcute poate fi identificată destul de ușor în acest caz pentru că acestea sunt mai intense în momentul în care pornești aerul condiționat. Din nefericire, acest miros urât de la aerul condiționat îți poate aduce și probleme de sănătate, cum ar fi boli respiratorii, migrene, sinuzite sau afecțiuni aculare.
 

Înfundarea filtrului de polen

Dacă nu ai schimbat filtrul de polen în ultimul an și observi că persistă un miros urât în autoturism, nu mai trebuie să cauți cauza, ci să te îndrepți imediat către un service pentru că problema este la filtrul de polen. Dacă vrei să te bucuri de un aer curat la interior, ar fi bine să optezi pentru un filtru cu carbon activ pentru că te protejează nu doar de praf și murdărie, ci și de compușii chimici din atmosferă.


Umiditatea din mașină

O altă cauză a mirosului neplăcut din mașină poate fi umiditatea. Dacă apa a găsit o cale să se infiltreze în interiorul mașinii, de fiecare dată când intri te vei lovi de acel miros specific de igrasie. Această situație are loc mult mai frecvent în sezonul ploios. Dacă obișnuiești să circuli des cu mașina și observi constant acest miros, ar trebui să identifici locul prin care apa ajunge în mașină înainte de apariția mucegaiului.


Resturile de mâncare

Părinții se confruntă des cu această problemă: miros urât în autoturism ce provine de la un aliment ce a ajuns sub scaun sau pe bancheta din spate în urma unui drum cu copilul. De cele mai multe ori, bancheta din spate este plină de pete și de resturi de alimente care ajung în cele din urmă să emane un miros neplăcut.


Fumul de țigară

Este de ajuns o singură persoană să fumeze o singură țigară în mașina ta și vei resimți mirosul câteva zile la rând, oricât de des ai aerisi. Fumul de țigară se numără printre cele mai dificile mirosuri de eliminat din interiorul mașinii. Poți ameliora această problemă cu un odorizant auto si rezerve de parfum din uleiuri esentiale cu efect antitabac, însă dacă a ajuns să intre în tapițerie, va trebui să apelezi la servicii de curățare profesională pentru a te bucura din nou de un miros plăcut la volan.

fumat in masina tigara autoturism antitabac


Mirosuri neplăcute în mașină: soluții eficiente

Am văzut care sunt principalele cauze care duc la apariția mirosurilor neplăcute. Să vedem și cum le putem elimina rapid pentru a ne bucura din nou de călătorie!


Curățarea și igienizarea aerului condiționat

Mirosul urât de la aerul condiționat auto poate fi eliminat doar cu o vizită la service. Se recomandă curățarea aerului condiționat înaintea oricărei reîncărcări cu freon și ori de câte ori simți un miros neplăcut ce provine de la gurile de ventilație. Întreaga procedură presupune eliminarea bacteriilor și a depunerilor de praf și murdărie din instalația de climatizare, iar la final igienizarea aerului condiționat auto. Și dacă tot ai ajuns la service pentru rezolvarea acestei probleme, ar fi bine să vorbești cu un specialist și despre schimbarea filtrului de aer condiționat auto (după cum am menționat mai devreme, o altă cauză pentru mirosurile neplăcute este înfundarea filtrului de polen).


Folosirea unui odorizant auto

Odorizantul auto nu ar trebui să îți lipsească din mașină dacă vrei să te bucuri mereu de un aer fresh, care îți dă o stare de bine. Există astfel de odorizante profesionale care au rolul de absorbant mirosuri auto și pot elimina instant mirosurile neplăcute până la identificarea sursei. Folosirea unui odorizant auto te ajută să te bucuri de condus și să ai parte de un drum cât mai relaxant la volan. O altă recomandare pentru eliminarea rapidă a mirosurilor neplăcute este difuzorul profesional de parfum din uleiuri esențiale care asigură un miros plăcut și persistent, iar dacă îl folosești și pentru aromaterapie, te poți bucura și de multe alte beneficii, cum ar fi: creșterea productivității și a eficienței, creșterea puterii de concentrare sau întărirea sistemului imunitar.

odorizant auto profesional difuzor uleiuri esentiale auto

Un lucru important de menționat este faptul că aceste odorizante auto îți asigură o calitate mai bună a aerului, însă nu îți rezolvă toate problemele. Dacă mirosul neplăcut provine din resturile alimentare uitate pe bancheta din spate, folosirea unui odorizant auto nu le va face să dispară de acolo. Și așa ajungem și la ultima soluție de eliminare a mirosurilor neplăcute: disciplina.


Introducerea obiceiurilor și practicilor bune

Obișnuite-te ca după fiecare drum lung cu copiii, să cureți mașina de ambalaje și de alte resturi care ar putea să se transforme în mirosuri neplăcute peste câteva zile. Întreține-ți mașina prin vizite regulate la service pentru verificarea instalației de climatizare și a filtrelor. Spală mașina periodic și optează pentru serviciile de curățare a tapițeriei dacă se pătează. Sunt obiceiuri care te ajută să îți menții mașina curată și să te bucuri de condus în continuare.
De ce să lași mirosurile neplăcute să îți strice călătoria când există atât de multe soluții eficiente pentru prevenirea lor? Începe cu un odorizant auto profesional pe gustul tău și vei vedea cât de mult ți se va schimba experiența condusului atunci când intri în mașină și simți un miros fresh și plăcut, care te umple de energie și bună dispoziție.

 

Suport clienti Luni - Vineri 10.00 - 16.00 la telefon/whatsapp 0733713555 si 24/24 mail office@imker.ro. In perioadele de concedii unele servicii sunt indisponibile sau comunicarile se reiau dupa finalizarea perioadei (anuntate prin banner pe site)

0733 713 555 office@imker.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!