Ce trebuie să știi despre odorizantul auto: Cum funcționează?

Ce trebuie să știi despre odorizantul auto: Cum funcționează?

O călătorie reușită cu mașina trebuie să bifeze următoarele elemente: compania unor oameni dragi, muzică bună și un miros plăcut. Dacă la primele două capitole nu ai cum să dai greș, în cazul odorizantelor auto lucrurile stau puțin diferit. Cu siguranță știi cel puțin o persoană care suferă de rău de mașină, iar această senzație este de obicei amplificată de mirosul emanat de un odorizant auto puternic. 

Ce trebuie să știi despre odorizantul auto este faptul că dacă este ales corect, el nu provoacă disconfort, ci chiar te poate ajuta să te relaxezi. Dar ca să poți face o alegere inspirată atunci când vine vorba de cel mai bun odorizant auto, este important să cunoști mecanismul prin care acesta funcționează.


 

Cum funcționează un odorizant auto?

Dacă acum câțiva ani vorbeam de cele mai multe ori doar de odorizantele auto tip ”brăduț”, agățate de oglinda retrovizoare, astăzi putem vorbi de o gamă mult mai variată de parfum auto – de la odorizante antitabac, la odorizante care se pot conecta la brichetă sau odorizante profesionale cu nebulizare la rece. 

Iată cum funcționează principalele tipuri de odorizante auto:
 

Eliberarea de molecule cu miros dulce.

Majoritatea odorizantelor auto funcționează în acest fel, cele mai populare fiind chiar cele din carton (au avantajul de a fi ieftine și eficiente).

Eliminarea mirosurilor.

există odorizante auto antitabac care acționează în direcția neutralizării mirosului neplăcut de fum și scrum de țigară, dar și odorizante auto care elimină mirosul apărut în urma călătoriei cu animale de companie.

Transformarea uleiurilor esențiale în particule mici

Odorizantele auto profesionale cu nebulizare la rece funcționează pe baza acestui principiu și îți oferă un control total asupra intervalului de timp în care vrei să elibereze parfum, dar și asupra intensității sale.

Eliberarea rapidă a unui miros plăcut:

Odorizantele tip spray intră în această categorie, și au avantajul de a elimina rapid un miros deranjant și de a elibera unul plăcut, însă dezavantajul cel mai mare este faptul că mirosul nu este constant (prima pulverizare poate lăsa un miros puternic) și nici nu persistă atât de mult.  

 

Cum faci ca odorizantul auto să dureze mai mult?

Dacă nu vrei să schimbi un odorizant mașină o dată la 1-2 săptămâni, ar fi bine să alegi unul de calitate și să iei în considerare recomandările de mai jos:
 

1. Evită odorizantele clasice tip brăduleți sau cele care funcționează pe principiul evaporării în sezonul rece. Parfumul auto se epuizează mai repede dacă utilizezi frecvent sistemul de încălzire, deci vei fi nevoit să le schimbi mai des.

2. Îndepărtează sursa mirosului urât. Dacă ai identificat sursa mirosului neplăcut, scoate-o din mașină imediat (cu cât o lași mai mult, cu atât va mirosi mai urât în mașina ta, iar odorizantele auto nu vor mai face față la un moment dat).

3. Alege odorizante cu nebulizare la rece care îți permit să reglezi intensitatea parfumului sau programul de difuzare al parfumului. Mirosul va persista mai mult și nu vei mai schimba așa des odorizantul.




4. Alege calitatea și variantele reîncărcabile. Sfatul nostru este să te orientezi către un odorizant auto reîncărcabil care va rezista mai mult timp.

 

Sfaturi pentru utilizarea odorizantului auto

Odorizantele auto sunt mai mult decât simple instrumente de eliminare a mirosurilor neplăcute, ele îți influențează într-un mod semnificativ (chiar dacă la nivel subconștient) dispoziția ta pe durata unei călătorii cu mașina. Avem pentru tine în continuare câteva sfaturi ce îți vor fi utile în alegerea și utilizarea odorizantelor auto:
 

Alege odorizantul potrivit nevoilor tale.

Există atât de multe odorizante auto naturale, încât nu ai cum să nu găsești unul care să se plieze pe nevoile tale (gândește-te la aroma pe care ți-o dorești, la cât de intens vrei să fie parfumul, chiar și la designul sau estetica odorizantului).
 

Respectă indicațiile de instalare și utilizare.

Dacă vrei să te bucuri de un odorizant de mașină cât mai mult timp, ar fi bine să citești și să pui în aplicare recomandările producătorului. 


Odorizantele nu curăță aerul, așa că, ar fi bine să aerisești mereu mașina.

Existența unor odorizante auto (chiar și a celor care absorb mirosurile neplăcute) nu elimină necesitatea aerisirii mașinii.


Atenție la alergii!

Persoanele cu alergii la parfumurile puternice ar fi bine să opteze pentru un odorizant auto care foloseste parfumuri care nu determina alergii si care permite controlul asupra intensității.
 

Schimbă din când în când aromele.

Din punct de vedere biologic, ne obișnuim cu un parfum astfel că, la un moment dat, poate părea că nu îl mai simțim. Îți recomandăm în acest sens să optezi pentru un difuzor auto uleiuri esențiale și să schimbi periodic aromele pentru mai multă diversitate.



Sperăm că ți-am răspuns la nelămuririle pe care le aveai în legătură cu odorizantele auto, iar acum va fi mai ușor să faci alegerile care ți se potrivesc. Alege odorizantele auto IMKER pentru călătorii memorabile, plăcute și relaxante!

Iar dacă îți dorești să completezi experiența cu cea mai plăcută și eficientă parfumare pentru acasă, îți recomandam să încerci difuzoarele profesionale de cameră IMKER care îți vor schimba mirosul în toată casa. În plus, sunt moderne și usor de folosit. 

Suport clienti Luni - Vineri 10.00 - 16.00 la telefon/whatsapp 0733713555 si 24/24 mail office@imker.ro. In perioadele de concedii unele servicii sunt indisponibile sau comunicarile se reiau dupa finalizarea perioadei (anuntate prin banner pe site)

0733 713 555 office@imker.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!