Care este culoarea parfumului tau?

Care este culoarea parfumului tau?

În ce culori percepem parfumurile și care sunt preferatele tale?

Fără să ne dăm seama conștient, asociem un anumit parfum, fie că este el parfum personal, fie ca este de cameră, în funcție de stilul lui, cu o anumită culoare. Dacă ne plac parfumurile revigorante și fresh, în special din citrice, senzația pe care o simțim ne va duce cu gândul la o culoare solară, energică, așa cum este galbenul.

Nuantele de roșu sunt legate de arome ce exaltă senzualitate și dorință, cel mai adesea cu note de chihlimbar, gurmande sau florale.

Albastrul deschis inspiră parfumuri proaspete, acvatice și versatile pe când nuanțele de albastru închis se referă la noapte, rafinament și mister.

Nuanțele de mov inspira distincție, regalitate, iar negrul eleganta, opulenta, ducând spre stiulul arăbesc. 


parfum barbatesc


Tonurile de verde sunt asociate ușor cu parfumuri ușoare și proaspete, ca picăturile de rouă pe iarbă, într-o dimineață de vară, pe când cele de maro sunt asimilate cu notele dense și lemnoase.

Nuanțele de roz pal sunt pentru parfumurile florale, romantice, iar cele de roz intens se referă la aromele dulci și confortabile.

În urma acestor asocieri, simțul nostru olfactiv dă culoare unui simț separat, clasificând mirosurile după anumite nuanțe ce se potrivesc cu senzația lăsată în urmă de parfum.

parfum lavanda fresh floral

 

Parfumurile IMKER de cameră și parfumuri auto, senzații și culori

Dacă deja folosești parfumurile de camera și auto IMKER, difuzate cu ajutorul odorizantelor profesionale IMKER, probabil că ai deja anumite arome preferate, care te bucură prin persistența notelor pe care le iubești și îți transmit o anumită senzație.

O să dăm mai jos câteva exemple, urmând ca în articolele viitoare să abordăm aromele pe fiecare culoare în parte.

Note echilibrate și energice ale aromei Blavet sau Papaya (galben-portocaliu)
Stilul masculin cu Escley (albastru)
Stilul arabesc exclusivist, opulent cu OUD Amir (auriu si negru) 
Parfumuri care aduc senzatia de distincție, regalitate - Royal, Diamond (mov)
Stilul romantic și jucăuș cu Amorio (roz) sau Rose OUD (rosu)
Arome fresh cu Mojito (verde)
Eleganta si opulenta Magic (negru)

   

odorizant auto profesional parfum auto
 

Ce legătură au culorile cu aromele de parfum și cum se explică biologic?

Mirosul este esențial pentru supraviețuirea atât a oamenilor, cât și a multiplelor specii de animale. Este un instrument esențial în identificarea rudelor, detectarea pericolelor și găsirea hranei.

În ciuda acestui fapt, abilitățile de comunicare ale mirosului au fost neglijate de-a lungul anilor în favoarea celor vizuale și auditive. Odată cu dezvoltarea vorbirii și scrisului, omul s-a distanțat de alte animale prin modul său de comunicare.

Mirosul, chiar și inconștient, influențează relațiile din societatea umană. Este perceput de sistemul limbic, responsabil pentru regularea impulsurilor primitive și coordonarea funcțiilor senzoriale și sexuale.

Chiar dacă nu este principala noastră sursă de comunicare, mirosul activează memoria și este capabil de a evoca percepții pe care nicio imagine sau text nu ar putea. Mirosul, în zilele noastre, este folosit pentru a trezi senzații și a face experiențele memorabile.

Mirosurile nu sunt numai fundamental necesare în viața de zi cu zi; sunt integrate cu celelalte simțuri. Oricat de mult alte instituții încă abordeaza separat dinamica simturilor, interactiunea noastra cu lumea nu are loc separat prin fiecare dintre simțuri. Înțelegem realitatea prin interrelationarea tuturor simțurilor. 

aroma cafea

În orice caz, identificarea vizuală a mirosurilor nu este aceeași pentru toată lumea. Pe lângă parfumul care evocă percepții ce variază de la individ la individ, se știe ca oamenii intampina dificultati în vizualizarea și verbalizarea lor. Putem detecta și deosebi sute de arome, dar recunoașterea lor și explicarea lor nu este la fel de ușoară. Chiar același parfum, poate fi perceput ca plăcut și dulce pentru o persoană și insuportabil și fresh pentru altă persoană, în funcție de experiențele și percepțiile personale pe care le apelează senzațiile determinate de parfum.

În ciuda acestui fapt, cercetători de la diferite universități și companii au investigat câmpul corespondenței dintre simțuri. Sinestezia, este atat un termen folosit în medicina pentru a desemna o stare clinică unde pacienții sunt denumiti sinestezi, cat și o figura de stil folosită atunci cand un simț este descris în termenii altuia. Ambele cazuri de ocupa de integrarea simturilor și ne încurajează să intrăm în acest joc al corespondenței între culori și aromele de parfum.

Deci, ce culoare au parfumurile tale?

parfum auto parfum de camera imker

Suport clienti Luni - Vineri 10.00 - 16.00 la telefon/whatsapp 0733713555 si 24/24 mail office@imker.ro. In perioadele de concedii unele servicii sunt indisponibile sau comunicarile se reiau dupa finalizarea perioadei (anuntate prin banner pe site)

0733 713 555 office@imker.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!