5 investiții pe care să le faci ca să creezi acasă un spațiu ideal pentru muncă

5 investiții pe care să le faci ca să creezi acasă un spațiu ideal pentru muncă
Dacă urmează să lucrezi de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp, ar fi bine să îți amenajezi un spațiu de lucru – studiile au arătat că există o legătură destul de strânsă între productivitate și mediul în care lucrezi. Cu siguranță nu vei avea atât de mult spor la lucru dacă lucrezi din living sau din bucătărie pentru că asociezi aceste spații cu alte activități, mult mai relaxante.

Așa că, dacă urmează să îți faci un plan de amenajare a spațiului ideal pentru muncă, ai ajuns unde trebuie pentru că avem pentru tine câteva sfaturi care te vor ajuta să fii mai eficient în acest proces și să nu depășești bugetul stabilit.

Cât de importantă este amenajarea spațiului de lucru de acasă?

Amenajarea unui spațiu de lucru de acasă te ajută să păstrezi un echilibru sănătos între viața personală și cea profesională. Ai nevoie de un spațiu și un mediu de lucru prietenos, în care să îți ții nu doar lucrurile legate de job, ci și toate gândurile și problemele pe care să le lași aici atunci când programul de lucru se termină.

Este posibil să lucrezi din confortul propriei case și să fii la fel de eficient ca atunci când mergeai la birou, atâta timp cât ai un spațiu dedicat pentru această activitate și găsești modalități de lucru de acasă potrivite pentru rutina ta zilnică. Trebuie doar să găsești locul potrivit din care să lucrezi și să investești în câteva elemente care vor transforma acest loc în spațiul ideal pentru munca remote.

5 investiții necesare pentru crearea unui spațiu ideal pentru munca de acasă

•    Mobilă

Ai nevoie de un birou si de un scaun confortabil, ergonomic, mai ales dacă ești nevoit să lucrezi 8 ore pe zi. Cu siguranță nu îți dorești să te ridici de pe scaun la finalul unei zile de lucru cu dureri de spate. Nu cumpăra impulsiv, ci fă un research, mergi în magazine să testezi cât de confortabile sunt scaunele de birou și cât de spațioase sunt birourile. 

•    Zonă de lucru

În afară de birou și de scaun, în zona de lucru poate vei mai avea nevoie și de alte accesorii care te ajută să îți desfășori activitatea – suport pentru laptop, o imprimantă, un flipchart, un dulap în care să depozitezi anumite documente, etc. Gândește-te la toate lucrurile care îți sunt folositoare la birou și adu-le și în spațiul tău de lucru de acasă. În acest mod, vei fi mult mai eficient și productiv. 

birou laptop lucru de acasa lumina naturala

Foto: Unsplash

•    Zonă de relaxare

Dacă spațiul îți permite, amenajează și o zonă de relaxare în care să te retragi atunci când ai nevoie de o scurtă pauză. Poate fi compusă dintr-un simplu fotoliu, o bibliotecă cu cărți și o măsuță de cafea pe care așezi un parfum de cameră care te reprezintă. Pentru o parfumare discreta si eleganta, care iti poate stimula productivitatea, poti folosi un odorizant de camera cu betisoare, simplu, cu o aroma naturala si delicata. Sau poți amenaja o zonă de sport, dacă stilul tău de viață include și această componentă – când ai nevoie de puțină dopamină, tot ce trebuie să faci este să te ridici de la birou, să faci câteva abdomene sau genuflexiuni și să te întorci cu forțe proaspete. 

•    Ambient

De asemenea, vor fi zile pline, în care vei intra în birou stresat că nu știi de ce să te apuci prima dată. În astfel de momente, nu te va ajuta nici zona de relaxare, nici scaunul confortabil, ci ambientul pe care l-ai creat. Așează biroul lângă fereastră pentru a te bucura de cât mai multă lumină naturală, fă un to-do list pe flipchart și prioritizează task-urile, aerisește camera și dă drumul unui odorizant profesional de cameră cu o aromă relaxantă, care îți dă întotdeauna un boost de energie, privește acel obiect pe care îl consideri talismanul tău norocos și apucă-te de lucru.

•    Cromatică

Cromatica joacă și ea un rol important în asigurarea productivității la locul de muncă. Nuanțele deschise te ajută să te concentrezi mult mai bine decât cele închise, care îți pot da o stare de agitație. Așa că, ai grijă ce culori alegi pentru finisaje, obiecte de mobilier și decorațiuni pentru a obține un mediu de lucru prietenos, care îndeamnă la eficiență.
Ca să inveselești spațiul de lucru adaugă o plantă în ambient. Alege plante care produc oxigen mult, iar prin verdele lor intens ajută și la o stare mai bună și mai productivă.

lucru de acasa birou laptop planta lumina naturala
Foto: Unsplash

Ce legătură este între aromaterapie și productivitatea la locul de muncă?

Utilizarea aromaterapiei în spațiile de lucru este extrem de apreciată pentru că ajută la relaxarea angajaților. Atunci când angajații sunt fericiți și se simt bine în spațiul lor de lucru, sunt mult mai eficienți și productivi. Așa că, de ce să nu implementezi această modalitate și la biroul tău de acasă? O solutie comoda si moderna pentru care opteaza multe persoane care lucreaza de acasa este modelul de aparat profesional IMKER XS02 este cel mai utilizat pentru spatii de birou, iar gama de parfumuri pe care le poti folosi este diversa. Poti opta pentru un pachet de arome 5+1 gratis, care contine rezerve compatibile pentru aparat, in diverse combinatii si a caror durata poate ajunge si pana la 1 an.

odorizant de camera profesional IMKER xs02 parfum de camera

Există anumite uleiuri esențiale care acționează special în această direcție. Spre exemplu, uleiurile esențiale de citrice cresc capacitatea de concentrare, uleiurile esențiale de rozmarin ajută mai ales în situațiile stresante și tensionate, iar uleiurile esențiale de mentă stimulează creativitatea. Te poți juca chiar și cu diverse combinații de uleiuri esențiale până o găsești pe cea care funcționează cel mai bine în cazul tău.
Ia în considerare elementele de mai sus atunci când vine vorba de amenajarea unui spațiu de lucru potrivit pentru tine și vei vedea că vei reuși să fii la fel de eficient ca atunci când mergeai la birou. Iar când ai nevoie de extra ajutor în momentele de blocaj, apelează cu încredere la odorizantele profesionale de cameră sau la uleiuri esențiale!

 

Suport clienti Luni - Vineri 10.00 - 16.00 la telefon/whatsapp 0733713555 si 24/24 mail office@imker.ro. In perioadele de concedii unele servicii sunt indisponibile sau comunicarile se reiau dupa finalizarea perioadei (anuntate prin banner pe site)

0733 713 555 office@imker.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!