Tipuri de parfumuri: Cum alegi mirosurile în funcție de note?

Tipuri de parfumuri: Cum alegi mirosurile în funcție de note?
Știai că tipul de parfum folosit, indiferent dacă vorbim de parfum personal, de odorizantul de cameră sau de mașină, îți influențează starea pe care o ai? Spre exemplu, dacă alegi pentru birou un parfum proaspăt, pe bază de citrice, vei vedea că nivelul tău de energie și de productivitate va fi mult mai ridicat, iar dacă vrei să pleci către o întâlnire romantică, poți alege un parfum floral care să te relaxeze și să îți dea mai multe încredere în forțele proprii.

Nu vorbim doar de parfum pe care îl porți, ci și de odorizantul din mașină care te însoțește în călătorii sau uleiurile esențiale pe care le folosești în casă. Ca să poți alege corect parfumul care îți va răsfăța simțul olfactiv, trebuie să cunoști câteva lucruri importante despre diferite tipuri de parfumuri, iar informațiile de mai jos te vor ajuta să iei întotdeauna cea mai bună decizie. 


Cum recunoști notele unui parfum?

Orice parfum are trei componente individuale, numite și note de parfum, care împreună formează o piramidă olfactivă, un întreg aflat într-o armonie completă. Există trei note de parfum – vârf, mijloc și bază, care se completează reciproc în cadrul fiecărui parfum.

Note de parfum: Clasificare

Note de vârf

Probabil ți s-a întâmplat și ție să cumperi un parfum și după o zi întreagă de purtat parfumul respectiv să te îndoiești de decizia pe care ai luat-o. Majoritatea achizițiilor pentru parfumuri se iau după ce mirosim notele de vârf – acestea sunt și principalele note de parfum pe care se concentrează producătorii pentru că creează o primă impresie care atrage și atenția. Așa că, primul lucru pe care îl miroși la orice parfum sunt notele de vârf sau de început. Acestea se evaporă repede, fiind înlocuite de notele de mijloc, cunoscute și sub numele de note de inimă.
Exemple de note de vârf folosite cel mai des: lămâie, magnolie, piersică, bergamotă, portocală.

Note de mijloc

După aproximativ 15 minute după ce parfumul a fost pulverizat, apar notele de mijloc. Spre deosebire de notele de vârf care sunt mai intense pentru a atrage atenția, notele de mijloc sunt mai subtile și sunt eliberate lent. Specialiștii susțin că aceste note reprezintă de fapt și identitatea parfumului. Dacă optezi pentru un parfum de calitate, te poți bucura de notele de mijloc până la patru ore.
Exemple de note de mijloc folosite cel mai des: violete, orhidee, iasomie, trandafir, lăcrămioare.

Note de bază

Notele de bază sau joase apar după aproximativ 30 minute de la pulverizare și se împletesc armonios cu notele de mijloc. Acestea au rolul de a oferi parfumului rezistență și de a fixa combinația de note mijlocii. La un parfum de calitate, aceste note de bază te pot însoți chiar și o zi întreagă. 
Exemple de note de bază folosite cel mai des: mosc, vetiver, ambră, tutun, vanilia.

Aromele IMKER pentru parfumarea mașinii sau casei sunt construite pe aceste principii ale parfumeriei (note de vârf, mijloc și bază) pentru a beneficia de toate calitatile uleiurilor esentiale din componență și a oferi o experiență de parfumare rafinată și persistentă. De exemplu, aroma Blavet, care este best-seller din categoria parfumurilor AromaNatural, are în componență:

Note de top:  lamaieportocala
Note de mijloc: trandafiriasomiegardenielacramioareylang ylanglemn de cedru.
Note de baza: vaniliemosclemn de santalambra
Este una dintre cele mai echilibrate arome, preferată atât pentru parfumarea mașiinii, cât și pentru casă ori spații de afaceri.


Principalele tipuri de parfumuri în funcție de familia olfactivă

Clasificarea parfumurilor se realizează în principal în funcție de familia olfactivă, adică în funcție de ingredientele folosite în crearea lor și modul în care au fost combinată. În continuare vom discuta despre cele mai importante tipuri de parfumuri și caracteristicile lor!

Parfumuri lemnoase

Parfumurile lemnoase sunt preferate de majoritatea bărbaților pentru că sunt elegante și au capacitatea de a contura o energie masculină încrezătoare. Proaspete, misterioase, senzuale – cam așa sunt descrise esențele și aromele parfumurilor din această categorie. Notele de bază în acest caz sunt lemnul de santal, cedru, vetiver, stejar, pin și alte conifere. Îmblânzirea acestor note se face prin adăugarea unor tonuri fructate, aromate, ca note de mijloc. 
Top 3 parfumuri lemnoase IMKER: Escley, Misterioso, Alpin

 

Parfumuri citrice

Atunci când vorbim de parfumuri citrice, vorbim de fapt de parfumuri fresh, care îți oferă o doză mare de energie. Alege un odorizant auto din această categorie, care are ca note de bază mandarina sau portocala și vei vedea că vei ajunge în fiecare zi la birou cu zâmbetul pe buze și gata de lucru. Un astfel de parfum are rolul de a-ți schimba instant starea de dispoziție. Este unul dintre cele mai folosite tipuri de parfumuri de către femei, mai ales în interiorul locuinței.
Top 3 parfumuri cu citrice IMKER: Blavet, Amorio, Five Stars.

 

Parfumuri dulci

Parfumurile dulci nu sunt chiar pentru oricine – spre exemplu, persoanele care preferă mirosurile fresh, nu se vor da în vânt pentru parfumuri dulci. Parfumurile din această categorie au ca note de vârf de cele mai multe ori vanilia, iar ca note de bază un amestec floral și mosc pentru a obține un miros echilibrat. Așa că, dacă îți plac acele parfumuri cu miros de vanilie intens, cel mai probabil parfumurile dulci te reprezintă. 
Top 3 parfumuri dulci IMKER: Misterioso, Confession, Aurore SPA 

 

Parfumuri florale

Parfumurile florale sunt feminine și sunt asociate cu eleganța și rafinamentul. Aceste parfumuri florale fie se concentrează pe o singură aromă, cum ar fi magnolie, trandafir sau liliac, fie sunt concepute ca un buchet floral ce îți încântă simțurile olfactive. Parfumurile din această categorie (și aici ne referim la parfumurile de cameră sau cele auto) sunt perfecte pentru sezonul de primăvară, pentru momentele în care vrei să aduci natura în interiorul mașinii tale sau al locuinței.
Top 3 parfumuri florale IMKER: Magic, Diamond, Kalia

 

Parfumuri fructate

Dacă ar fi să descriem într-un singur cuvânt aceste parfumuri fructate, am spune: romantism. Sunt extrem de apreciate printre femei pentru că au un miros plăcut și subtil, ușor dulce datorită combinației de fructe folosită în crearea lor. Dar si barbatii le prefera, asociindu-le de multe ori cu clasica aroma bublle gum. De cele mai multe ori, întâlnim ca note de bază ale parfumurilor fructate mărul, mango, piersica sau fructele de pădure.
Top 3 parfumuri fructate IMKER: Garcia, Papaya, Angel

  

Parfumuri orientale

Dacă îți place mirosul de mosc, înseamnă că te reprezintă parfumurile orientale. Se spune că aceste parfumuri orientale sunt folosite de cele mai multe ori pentru a seduce sau a atrage atenția cuiva. Parfumurile din această categorie sunt ușor de recunoscut – e destul de greu să reziști tentației să întorci capul după o persoană care poartă un astfel de parfum. Cele mai întâlnite note în acest caz sunt cele de mosc și chihlimbar. 
Top 3 parfumuri orientale/arabești IMKER: OUD Amir, Magic, Confession

 

Parfumuri acvative
Parfumurile acvatice (marine) sunt relativ noi și conțin esențe care te duc cu gândul la plajă și aerul de mare. Prospețimea este cel mai potrivit cuvânt pentru a descrie acest parfum. De cele mai multe ori, sunt folosite ca note de bază lotusul sau algele marine.
Top 3 parfumuri acvatice IMKER: Unizen, RIO, Kalia

 

Importanța alegerii mirosului de parfum potrivit

Este important să alegi corect parfumul care te înconjoară pe parcursul zilei, de la parfumul clasic, pe care îl pulverizezi pe piele, la odorizantul de cameră sau cel auto. Probabil ai observat că atunci când mergi într-un spațiu unde predomină un parfum intens, care nu este tocmai pe placul tău, dispoziția ți se schimbă instant și uneori, apar chiar și durerile de cap. Deși legătura dintre durerea de cap și intensitatea unui parfum nu e încă 100% clară, se pare că un miros mult mai puternic decât cel cu care ești obișnuit stimulează sistemul nervos și nu într-un mod prea plăcut.

De aceea aparatele IMKER pentru parfumare profesionala sunt apreciate, pentru ca se pot programa prin intermediul unei aplicatii dedicate astfel incat sa respecte preferintele tale de intensitate. Odorizantele auto profesionale au intre 1 si 4 niveluri de intenstiate, difuzoarele de camera profesionale au intre 1 si 10 niveluri de intensitate, iar odorizantele profesionale pentru spatii comerciale permit setarea unui numar mare de programe de difuzare, care asigura eficienta, persistenta parfumarii si un consum redus de parfum.

odorizant auto profesional reglare intensitate IMKER

Un parfum care te reprezintă are capacitatea de a energiza, de a te relaxa și de a-ți oferi toată încrederea de care ai nevoie. Dacă citești cu atenție informațiile de mai sus, îți va fi mult mai ușor să identifici tipuri de parfumuri care ți se potrivesc și să iei cea mai bună decizie de cumpărare.
Tu știi deja ce parfum te reprezintă cel mai mult? Sau știi să identifici notele de vârf ale unui parfum pe care îl miroși pentru prima dată? Te provocăm ca data viitoare când mergi să îți cumperi un parfum, să îți oferi suficient timp pentru a simți toate notele de parfum despre care ți-am povestit!

 

Suport clienti Luni - Vineri 10.00 - 16.00 la telefon/whatsapp 0733713555 si 24/24 mail office@imker.ro. In perioadele de concedii unele servicii sunt indisponibile sau comunicarile se reiau dupa finalizarea perioadei (anuntate prin banner pe site)

0733 713 555 office@imker.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!