Parfumurile orientale sau arabesti: ce sunt și cum miros acestea

Parfumurile orientale sau arabesti: ce sunt și cum miros acestea

Parfumurile orientale sau arabesti sunt apreciate nu doar pentru aroma puternică și aspectul luxuriant, ci mai ales pentru simbolismul lor. Cultura arabă a acordat dintotdeauna o atenție deosebită parfumurilor, fiind de multe ori considerate o expresia a identității și personalității. Este suficient să miroși un astfel de parfum oriental pentru a-ți da seama că nu se poate compara nici cu cel mai scump parfum pe care îl ai acasă.

 

De la mirodenii la arome luxuriante: Istoria și evoluția parfumurilor orientale

 

Parfumurile orientale au fost întotdeauna asociate cu luxul, spiritualitatea și identitatea culturală, iar evoluția acestor parfumuri reflectă tradițiile și schimbările sociale din această zonă. În antichitate, parfumurile erau de cele mai multe ori folosite în ritualuri religioase, cum ar fi înmormântări. Ulterior, egiptenii au inventat tot felul de tehnici de extragere a uleiurilor esențiale din flori sau plante cu arome deosebite și au început să folosească parfumul și în viața de zi cu zi. După expansiunea islamului, parfumurile au devenit o caracteristică de bază a culturii musulmane. Tot în această perioadă a apărut și oud-ul sau lemnul de agar, adăugând parfumurilor o aromă bogată și persistentă. În ziua de astăzi, oud-ul încă este unul dintre ingredientele de bază (și secretul) din spatele parfumurilor orientale.


parfumuri arabesti imker


În secolele XVII-XVIII, în epoca barocă, parfumurile cu arome orientale au început să capteze și atenția europenilor și au început să influențeze și industria parfumurilor. Spre exemplu, aromele intense de mosc și ambra au devenit o emblemă a rafinamentului și a opulenței în Europa, în deosebi în Franța. Din acel moment, popularitatea aromelor orientale a continuat să se extindă, iar în ziua de astăzi reprezintă un adevărat etalon în industria parfumurilor. 

 
parfum chihlimbar imker

Parfumuri orientale și categoriile lor

Parfumurile orientale sunt recunoscute pentru aromele lor bogate și misterioase. În funcție de principalele ingrediente folosite în realizarea lor, parfumurile pot fi împărțite în mai multe categorii, după cum urmează:


Parfumuri oriental lemnoase

Parfumurile oriental lemnoase se numără printre parfumurile orientale persistente, pe care le poți purta la ocaziile sau evenimentele speciale din viața ta. În jurul acestor arome plutește o aură de mister datorită notelor lemnoase și a oud-ului, un ingredient de bază în parfumurile orientale. Pe lângă oud, mai întâlnim printre ingrediente și alte arome precum cedru, santal sau patchouli, arome lemnoase la fel de intense și unice.

sticlă de ulei tămâie parfum arabesc

Parfumuri orientale fougère

Parfumurile orientale fougère sunt interesante din punct de vedere al aromei. Notele proaspete, specifice acestui tip, de lavandă, bergamotă sau mentă se simt la început puternic, iar pe măsură ce se evaporă, aromele devin mult mai bogate și mai profunde. Aceste note fougère pot fi combinate cu arome lemnoase sau florale (iasomie, ylang-ylang sau trandafir).

ulei ylang-ylang, flori aromaterapie - ylang ylang parfum

Parfumuri orientale gurmande
Ai mirosit vreodată un parfum și ți-a adus aminte de un desert preferat sau de o aromă dulce, îmbietoare? Parfumurile orientale gurmande sunt apreciate pentru notele lor delicioase de vanilie, ciocolată, caramel sau măr copt, combinate într-un mod echilibrat cu oud, mosc sau alte uleiuri parfumate arăbești condimentate. Experiența olfactivă pe care această combinație de arome o creează este extrem de captivantă.

aromaterapie spa concept - parfum vanilie

Parfumuri oriental condimentate
Parfumurile orientale condimentate te duc cu gândul instant la bazarele pline de mirodenii și condimente cât mai îmbietoare. Aceste arome se regăsesc în top 10 parfumuri orientale pe care trebuie să le încerci pentru că înglobează specificul acestei culturi. La baza parfumurilor se regăsesc note de scorțișoară, cuișoare, piper negru, cardamon sau ghimbir. În jurul acestor arome plutește multă senzualitate și mister.

curcuma lămâie, ghimbir, scorțișoară, turmeric. piper negru, scortisoara condimente

Parfumuri oriental florale
Dacă nu îți plac parfumurile puternice, poți testa parfumurile orientale cu note florale care te vor cuceri prin delicatețe. Aromele centrale sunt iasomia, trandafirul, ylang-ylang sau crin, combinate de multe ori cu oud, mosc sau note condimentate pentru a oferi parfumului mai multă profunzime. Parfumurile oriental florale pot crea o ambianță romantică și rafinată.


 sticlă de parfum floral arabesc


Ce reprezintă notele unui parfum oriental?

Notele unui parfum reprezintă componentele olfactive care se regăsesc în compoziția sa. În cazul parfumurilor orientale, aceste note sunt folosite pentru a crea arome cât mai bogate, intense și misterioase. Ai observat cât de greu este să recunoști notele orientale ale parfumurilor? Acest lucru se datorează combinațiilor ingenioase de arome care oferă o experiență olfactivă complexă.

 sticle de parfum arabesc

Notele de vârf

Notele de vârf sunt percepute imediat după aplicarea parfumului, însă sunt și cele mai volatile. La majoritatea parfumurilor orientale, aceste note de vârf sunt cele proaspete, citrice, cum ar fi bergamotă sau portocală. Scopul notelor de vârf în cazul parfumurilor orientale este de ce a aduce prospețime și energie.

Notele de mijloc

Notele de mijloc sunt cele care apar după ce notele de vârf se evaporă. Aceste note adaugă profunzime parfumului, iar în cazul parfumurilor orientale, surprind extrem de plăcut. După ce aroma de bergamotă se evaporă discret, te învăluie un iz puternic de iasomie sau ylang-ylang. Dar experiența olfactivă nu se încheie aici pentru că atunci când te aștepți cel mai puțin, apar notele de bază.

Notele de bază

Notele de bază persistă cel mai mult, iar în parfumurile orientale, se folosesc deseori arome lemnoase sau condimentate, cum ar fi oud, mosc sau cedru. Acesta este și farmecul parfumurilor orientale – te poartă într-o călătorie a aromelor surprinzătoare, de la mirosul de bergamotă, la fel de cedru în câteva momente.
 

De ce parfumurile orientale sunt considerate parfumuri de lux?

Parfumurile orientale au fost considerate dintotdeauna în categoria de lux datorită ingredientelor de calitate folosite, dar și complexității de esențe de parfumuri arăbești combinate într-un mod armonios. Oud-ul, trandafirul de Damasc, ambra sau moscul sunt considerate esențe rare, ce adaugă o notă de exclusivitate. Să nu mai vorbim de intensitatea parfumului și de perioada lungă de timp în care persistă. Aromele sunt atât de unice și de ușor de recunoscut în același timp – probabil ți s-a întâmplat și ție să intri într-un magazin, într-o locuință a unor prieteni sau într-un taxi și să îți dai seama din start că acolo există un odorizant cu iz oriental. Nu poți spune exact ce note are la bază parfumul, dar recunoști instant aromele.

Partea bună este că poți imprima această imagine de lux și opulență mașinii tale sau locuinței cu ajutorul unui parfum de cameră profesional, fără să cheltui o avere. 

 

 ulei esențial din lemn de agar și așchii de tămâie - parfum oud perfume


Avantajele parfumurilor orientale: De ce ar trebui să încerci arome orientale?

Dacă încă ești în dubii dacă parfumurile orientale de piele, de cameră sau auto sunt pentru tine, iată câteva motive care te vor determina să testezi unul:

           · Arome intense și de durată
Cele mai bune parfumuri orientale persistă mult mai mult decât aromele din comerț. La baza acestei arome intense și de durată stau ingredientele de calitate și uleiurile esențiale folosite.

          · Oferă o senzație de rafinament
Orice parfum oriental vine la pachet cu o senzație de rafinament care te învăluie. O locuință în care miroase a oud, iasomie și bergamotă va fi percepută ca o locuință elegantă. La fel se întâmplă și cu o mașină care te întâmpină cu un miros de patchouli sau ylang-ylang.

          · Ingrediente de calitate superioară
Parfumurile arăbești folosesc ingrediente rare, prețioase, de o calitate net superioară. Iar acest lucru le face să fie unice. Nu se compară esența de trandafir cu cea a trandafirului de Damasc, la fel cum aromele lemnoase de la noi nu sunt la fel de intense ca cele orientale.


 

Ce arome de parfumuri arăbești auto sau de cameră poți explora de la IMKER


Colecția GoodLife de la IMKER are mai multe arome arăbești pe care le poți încerca pentru parfumarea mașinii sau casei tale, sau, de ce nu, a spațiului tău dedicat clienților, dacă dorești să potențezi atmosfera de lux pe care o oferi.

Printre cele mai apreciate sunt aromele:

OUD Amir

Este un parfum intens, cu un caracter puternic si misterios, in care notele lemnoase pretioase si senzuale ale OUD-ului se impletesc cu cele imbietoare si calduroase ale Ambrei, creand un parfum captivant, irezistibil si persistent.
OUD-ul este o esenta rara, numita si "aurul lichid", un ingredient specific parfumurilor arabesti, din cele mai vechi timpuri aceste esente fiind considerate de lux (AMIR inseamna in araba PRINȚ)
Este o aroma unisex, apreciata deopotriva de femei si barbati, atat pentru utilizare in masina cat si pentru interior. Daca iti doresti o aroma puternica si distinctiva, OUD AMIR iti va incanta simturile si iti va transforma ziua intr-una in care te rasfeti in luxul oriental.
Uleiurile esentiale din componenta: OUD, ambra

Confession
Este o aroma cu note orientale, dulci, care te induce in atmosfera de incredere si siguranta. Cu note de vanilie, combinate cu citrice si iasomie, CONFESSION este simbolul prieteniei, fara de care viata nu ar fi completa.

Uleiurile esentiale din componenta:
Note de top: lamaiebergamota
Note de mijloc: iasomielemn de santal
Note de baza: patchoulivanilietamaiemosc

Magic
Este un parfum rafinat, pudrat, o atingere fina de note dulci, orientale, care se desfasoara apoi intens cu miresmele florale care ne transpun in gradinile luxuriante. Este un parfum ce ne transpune intr-o lumea magica, primitoare, luxurianta si ne incanta prin prospetimea, intensitatea si persistenta de durata.

Uleiurile esentiale din componenta:
Note de top:  lamaieportocala, note florale
Note de mijloc: moscambra
Note de baza: vetiver, note pudrate

Marano.

Aroma dezvaluie arome dulci si calde, orientale, purtandu-ne in atmosfera relaxanta si placuta a unei calatorii in locuri exotice.
Are o componenta simpla si intensa, formata din urmatoarele:
Uleiuri esentiale: patchoulivanilieambratamaie.


În concluzie, dacă nu ai încercat până acum parfumurile arăbești, ar fi bine să o faci pentru că vei fi surprins de complexitatea aromelor și de călătoria olfactivă în care te vor purta. Indiferent dacă alegi un parfum de cameră sau un odorizant auto, mirosul te va urmări pretutindeni.
 

Suport clienti Luni - Vineri 10.00 - 16.00 la telefon/whatsapp 0733713555 si 24/24 mail office@imker.ro. In perioadele de concedii unele servicii sunt indisponibile sau comunicarile se reiau dupa finalizarea perioadei (anuntate prin banner pe site)

0733 713 555 office@imker.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!