Întreținerea interiorului mașinii: Sfaturi și produse recomandate

Întreținerea interiorului mașinii: Sfaturi și produse recomandate
Vrei ca interiorul mașinii tale să arate întotdeauna minunat? Poate că îți place să conduci sau ești nevoit să te urci în mașină în fiecare zi. În orice caz, dacă petreci suficient timp în autoturismul personal, merită să-l întreții cât mai curat, atât pentru sănătatea ta, cât și pentru menținerea unei stări optime în timpul condusului.

Nu doar exteriorul mașinii contează, ci și interiorul, astfel încât autoturismul tău să fie curat și primitor, indiferent de anotimp. Descoperă sfaturi utile despre întreținerea interiorului mașinii și află ce trebuie să folosești pentru un aspect impecabil!


Protejează podeaua mașinii

Ai grijă de interiorul mașinii tale, pornind de la protejarea podelei. Podeaua și covoarele au parte de o uzură intensă, mai ales când te urci în mașină cu încălțări murdare. În timp, praful, nisipul sau zăpada duc la deteriorarea podelei, mochetei sau a covorașelor.

Din acest motiv, ar fi bine să ții în mașină un aspirator auto, un recipient cu apă și câteva soluții speciale pentru curățare. Nu uita nici de cârpe sau de lavete uscate. Interiorul mașinii va arăta bine dacă începi cu aspiratul. Scoate covoarele și aspiră mochetele până când scapi de praf și de impurități.

Dacă ai o mochetă auto, aceasta are nevoie de un tratament special. Ocupă-te de curățarea mochetei auto prin frecarea suprafeței cu soluții puse în apă caldă, până când murdăria dispare. Totodată, curățarea covoarelor este esențială pentru păstrarea unui interior curat. Covorașele au rolul de a împiedica pătrunderea apei și a mizeriei în autoturism, așa că necesită o curățare frecventă.


Curăță constant parbrizul, luneta și geamurile laterale

Pentru că-ți dorești ca interiorul mașinii să arate bine, ai putea să te ocupi de curățarea constantă a parbrizului, a lunetei și a geamurilor laterale. Șoferul are obligația să verifice vizibilitatea, o măsură esențială pentru siguranța în trafic.

Astfel, de fiecare dată când observi praf sau murdărie pe geamuri, ocupă-te de o curățare temeinică. Înlocuiește și parbrizul crăpat sau fisurat, nu lipi abțibilduri pe lunetă și asigură-ți o vizibilitate optimă.

Toate acestea pot fi curățate cu o lavetă curată din microfibră pe care să pulverizezi produs de curățare pentru geamuri. Lustruiește atent, cu mișcări sus-jos, până când scapi de orice pată.


Folosește o husă pentru volan


barbat cu mana pe volanul masini

Interioarele mașinilor merită toată grija și atenția ta. Pentru că orice parte a automobilului contează, ocupă-te și de volan. Acesta este primul obiect pe care îl atingi când urci în mașină, iar din cauza uzurii intense, materialul se poate deteriora rapid.

Ca să împiedici degradarea volanului în timp și pentru a stopa acumularea bacteriilor, achiziționează o husă auto pentru volan. Acest accesoriu ajută la îmbunătățirea aderenței și poate contribui la menținerea siguranței șoferului în trafic.

Mai mult, husa pentru volan previne uzura materialului, mai ales dacă interiorul mașinii este din piele. O vei monta rapid și ușor, iar atunci când se uzează, o poți înlocui cu un model nou.


Curăță plafonul mașinii

De cele mai multe ori, uiți de plafon atunci când te ocupi de curățarea interiorului mașinii. Cu toate acestea, plafonul se murdărește foarte ușor, din cauza materialului textil din care este fabricat. Dacă materialul este deschis la culoare, murdăria se vede imediat.

Poate să fie vorba despre praf, murdărie, pete de lichide sau alte substanțe. Orice situație ai întâmpina, plafonul este sensibil, așa că trebuie să-l cureți la timp pentru a preveni deteriorarea completă.


Pune preț pe tapițeria mașinii

barbat sterge interiorul masini

Interiorul mașinii trebuie să arate cât mai bine. Din fericire, acest lucru nu este greu de obținut dacă pui preț și pe tapițerie. Aceasta poate avea de suferit din cauza șocurilor termice sau a alimentelor și lichidelor vărsate pe scaune. Ai grijă de curățarea periodică și temeinică a tapițeriei mașinii, începând cu aspirarea. Scapă de firimituri, scame sau praf ca să nu zgârii tapițeria.

Continuă cu aplicarea unei soluții de curățare pe bază de cremă sau spray, pe care să le întinzi pe zonele importante ale tapițeriei. Folosește mișcări blânde și circulare și respectă fiecare instrucțiune a produsului.

Ca să îndepărtezi produsul de pe tapițerie, folosește lavete uscate din microfibră. În caz contrar, poți avea scaune umede sau lipicioase. Păstrează curat interiorul mașinii și încearcă să nu fumezi înăuntru, ca să nu imprimi mirosul în tapițerie. Menținerea unei mașini curate te scapă de stresul de la volan, pentru o experiență sigură și pozitivă a condusului.


Șterge frecvent praful din portbagajul mașinii

ghiozdan in portbagajul masini

Călătoria cu mașina trebuie să fie o experiență cât mai plăcută, indiferent de distanța pe care o parcurgi. De aceea, nu uita să ștergi inclusiv praful din portbagajul mașinii, mai ales dacă depozitezi des bagaje și cumpărături. Interiorul mașinii este locul în care se adună cei mai mulți microbi, așa că se recomandă îndepărtarea prafului și a mirosurilor neplăcute din portbagaj.

Curăță portbagajul cu atenție și aspiră corect suprafața, inclusiv în locul în care se află roata de rezervă. Te poți folosi și de accesorii auto pentru interior, precum tăvițele din plastic. Ca să menții autoturismul curat și organizat, tăvița special concepută pentru portbagaj îți vine în ajutor.

Cel mai important avantaj al tăviței este acela de a împiedica obiectele să se verse sau să se deplaseze, datorită suprafețelor cu striații. Vei găsi cele mai potrivite tăvițe pentru portbagaj, în funcție de modelul mașinii tale.


Asigură-te că ai mereu un odorizant în mașină

Pentru a contribui la întreținerea interiorului mașinii, nu omite alegerea unui parfum auto. Asigură-te că ții în autoturism odorizante auto profesionale care împrospătează aerul din interior și oferă un miros îmbietor. Dacă obișnuiești să mănânci sau să fumezi în mașină, un difuzor auto reprezintă soluția optimă.

Cu ajutorul odorizantelor auto profesionale, elimini instant mirosurile neplăcute. De exemplu, difuzorul auto cu uleiuri esențiale garantează un miros plăcut și persistent care nu trece neobservat.

Ai la dispoziție o gamă variată de esențe pentru parfum auto, fie că-ți plac aromele fresh, florale sau orientale. Un difuzor de parfum îți permite să reglezi cantitatea emanată și poate fi oprit când nu te afli în mașină. Alege un difuzor auto profesional și bucură-te de un interior cu miros unic, de fiecare dată când conduci.


Cum ne influențează starea de spirit o mașină parfumată

Dacă știi cum funcționează odorizantul auto, cu siguranță, ai luat în calcul alegerea unor modele profesionale care să ofere un miros plăcut în mașină. Un parfum auto profesional îți influențează starea de spirit și te face să te bucuri de condus pe distanțe scurte sau lungi.

Optează pentru astfel de ornamente auto pentru interior și nu lăsa mirosurile neplăcute să îți ruineze călătoriile cu mașina. Experiența condusului poate fi schimbată atunci când intri în mașină și simți un miros fresh care te umple de energie și îți oferă bună dispoziție.

Nu în ultimul rând, folosirea unui odorizant auto contribuie la menținerea unui drum cât mai relaxant la volan. În cazul în care alegi un difuzor profesional de parfumuri din uleiuri esențiale, acesta oferă și alte beneficii, printre care întărirea sistemului imunitar sau creșterea eficienței și capacității de concentrare.

Întreținerea interiorului mașinii joacă un rol esențial atât pentru siguranța șoferului și a pasagerilor, cât și pentru influențarea stării de spirit. Bucură-te de o mașină curată și îngrijită cu ajutorul sfaturilor noastre, pornind de la curățarea covoarelor, până la alegerea unui odorizant auto profesional, care te încântă cu mirosul plăcut.
 

Suport clienti Luni - Vineri 10.00 - 16.00 la telefon/whatsapp 0733713555 si 24/24 mail office@imker.ro. In perioadele de concedii unele servicii sunt indisponibile sau comunicarile se reiau dupa finalizarea perioadei (anuntate prin banner pe site)

0733 713 555 office@imker.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!