-10% reducere la toate produsele, pana pe 15 septembrie. Comenzile plasate pana la ora 15.00 se expediaza in aceeasi zi (lucratoare)  

Cum sa-ti ingrijesti corect pielea? Care sunt pasii unei rutine de ingrijire si de ce este considerata un act de iubire

Cum sa-ti ingrijesti corect pielea? Care sunt pasii unei rutine de ingrijire si de ce este considerata un act de iubire

Să-ți iubești corpul nu este un concept abstract, ci este o atitudine concretizată într-un un set de acțiuni concrete care trebuie făcute zi de zi pentru a-l menține sănătos, echilibrat și îngrijit. La fel ca și pielea de pe față, și corpul are nevoie de tratamente de înfrumusețare pentru a se regenera în fiecare zi. Pentru o piele sănătoasă, trebuie doar să reții câteva reguli, să înțelegi ce greșeli să eviți și să urmezi un ritual de înfrumusețare zilnic și/sau săptămânal specific feței și corpului.

Înainte de a descrie pașii corecți de îngrijire, insistăm asupra calității produselor folosite. Rutina înseamnă o combinație de produse cosmetice de îngrijire a pielii realizate din ingrediente blânde cu pielea, aplicate în ordinea și cu mișcările corecte, conform funcționării naturale a corpului. Analizează produsele, ingredientele și certificările produselor, care te ajută să alegi produsele potrivite pielii tale.

 

Pasul 1: Curățarea pielii

Cum să cureți corect pielea:

Întinde gelul de duș pe corp folosind un burete umed. Masează ușor pielea până când obții o spumă moale. Evita sa folosesti doar mainile pentru a-l aplica: este mai dificil sa speli intregul corp fara ajutorul unui burete. Se recomandă clătirea regulată a buretelui pentru a preveni acumularea de germeni și bacterii și spălarea acestuia o dată pe săptămână la temperaturi ridicate. Este de preferat să nu aplici gelul de duș pe față. Pentru față este recomandat să folosești un demachiant specific, deoarece ar putea crește riscul de apariție a iritației și uscăciunii. Îți recomandăm să folosești o loțiune demachiantă bifazică ce elimină perfect toate tipurile de machiaj, chiar și pe cele mai rezistente la apă.
Delicată și sigură, foloseste doua faze, una uleioasă și una apoasă, care se activează reciproc prin agitarea sticlei.


Odată ce curățarea este completă, clătește produsul cu apă caldă. Dacă preferi o baie mai mult decât un duș, îți recomandăm să îți clătești la final corpul cu apă curentă, folosind dușul de mână. Pentru pielea feței, asigură-te că îndepărtezi bine demachiantul de pe piele, orice reziduu de săpun îl poate irita și usca.

Usucă ușor pielea cu un prosop curat până când se apa se absoarbe complet. Nu freca, pentru a nu irita pielea. Ușoara tamponare cu un prosop de bumbac de calitate ar trebui să absoarbă rapid și delicat apa.

 

Pasul 2: Exfolierea pielii

Periodic se recomandă să îndepărtezi celulele moarte cu ajutorul unui scrub, ideal natural, care este realizat dintr-un ameste de uleiuri cu un agent mai dur, cum ar fi sarea sau zahărul. Procedura corectă de exfoliere a pielii presupune mai întâi curățarea pielii, înmuierea acesteia și pregătirea acesteia pentru tratament, având grijă să menținem o temperatură a apei între cald și fierbinte.

După clătire, înainte de aplicare, trebuie să amesteci scrubul, astfel încât uleiurile să se amestece cu sărurile sau zahărul. Apoi aplică pe corp o cantitate mica de produs, intindzându-l cu mișcări delicate, având grijă să urmezi liniile corecte de masaj (vezi recomandările mai jos, la faza 3). Aplică o presiune mai mare asupra părților mai aspre, cum ar fi spatele, picioarele, coatele, genunchii. Continuă să masezi timp de cel puțin 5 minute tot corpul înainte de a clăti pielea. Odată ce exfolierea este completă, clătește produsul cu apă caldă.

Pentru uscare, tamponează ușor pielea cu un prosop de bumbac. Nu freca pielea, pentru a evita iritația acesteia.

Se recomandă completarea tratamentului cu o cremă hidratantă și calmantă.

Exfolierea are multe beneficii pentru piele, printre care enumerăm:
• Îmbunătățirea microcirculației.
• Stimularea sistemului limfatic pentru a reduce retenția de apă.
• Reducerea celulitei.
• Detoxifierea întregului organism.
• Îmbunătățește calitatea pielii făcând-o netedă și moale.
• Prevenirea microimperfecțiunilor, cum ar fi părul blocat în piele și coșurile.
• Pregătește pielea pentru a primi cel mai bine toate tratamentele ul
terioare.
 

Pasul 3: Hidratarea pielii

Odată ce ai ales cea mai potrivită cremă sau ulei, este o bună practică să faci aplicarea după duș sau baie. Hidratarea trebuie făcută întotdeauna după curățare, deoarece pielea curată este mai capabilă să absoarbă ingredientele active conținute în cremă. Pielea, de fapt, tinde să acumuleze un film lipidic capabil să creeze o peliculă care oprește pătrunderea substanțelor în ea: din acest motiv absorbția oricărei creme este mai mare atunci când pielea este spălată în prealabil sau chiar mai bine dacă este și exfoliată. In plus, vaporii si apa deschid porii pielii, facilitand absorbtia si hidratarea in profunzime.

Cum se aplică corect crema de corp?

Se distribuie uniform o cantitate mică de cremă pe fiecare parte a corpului, începând de la piciorul drept, punctul cel mai îndepărtat de inimă, mergând în sus pe picioare și apoi spre pelvis. Masajul trebuie să meargă mereu de jos în sus, spre inimă, și niciodată invers, deoarece limfa curge în sus: de la picioare spre pelvis, de la abdomenul inferior la stern, de la mâini până la umeri. Aplică crema folosind mișcări circulare delicate și ample, masează ușor pielea pentru ca produsul să pătrundă în profunzime. Insista mai ales pe calcai, genunchi si coate, unde pielea este excesiv de uscată si tinde să aibă un aspect inestetic. La sfârșitul aplicării, așteaptă cel puțin cinci minute înainte de a te îmbrăca, deoarece pielea trebuie să aibă timp să absoarbă complet crema.

Cum se aplica corect uleiul de corp?

Uleiul de corp este un produs multifuncțional care ajută la menținerea pielii hidratate într-un mod practic și rapid: nu lasă urme și nu este gras. Este un produs cosmetic de folosit atat vara cat si iarna, un ulei de infrumusetare usor si parfumat, ideal in timpul sau dupa dus.
 

Pentru îngrijirea zilnică a mâinilor îți recomandăm să folosești un săpun lichid blând, iar pentru a menține pielea scalpului sănătoasă, îți recomandăm să folosești un șampon cu o formulă naturală și echilibrată, care curăță ușor scalpul și redă părului strălucirea și vitalitatea datorită ingredientelor hrănitoare.

Foto articolȘ 
Photo by bruce mars on Unsplash

 

Suport clienti Luni - Vineri 10.00 - 16.00 la telefon/whatsapp 0733713555 si 24/24 mail office@imker.ro. In perioadele de concedii unele servicii sunt indisponibile sau comunicarile se reiau dupa finalizarea perioadei (anuntate prin banner pe site)

0733 713 555 office@imker.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!